FEILSENDING: En ansatt ved Haukeland universitetssykehus har sendt ut sensitive opplysninger om pasienter til en kvinne i Bergen. Foto: Paul Sigve Amundsen
FEILSENDING: En ansatt ved Haukeland universitetssykehus har sendt ut sensitive opplysninger om pasienter til en kvinne i Bergen. Foto: Paul Sigve AmundsenVis mer

Fikk sensitive pasientopplysninger i posten

En kvinne fra Bergen mottok i juni en liste med opplysninger om 53 pasienter ved Haukeland universitetssykehus. Datatilsynet ser alvorlig på hendelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||||| Hun ventet egentlig bare et brev med sykmelding fra sykehuset.

Bergenskvinnen, som ønsker å være anonym, fikk listen i posten 17. juni, sammen med sykmeldingen hun ventet på, skriver NRK. Hun skjønte umiddelbart at noe var galt når hun sjekket innholdet i konvolutten.

En liste med fullt navn, personnummer og andre sensitive opplysninger om 53 pasienter hadde blitt oversendt kvinnen ved en glipp.

- Dette ser vi selvfølgelig veldig alvorlig på, og det er veldig beklagelig. Listen skal brukes av personen som har skrevet den ut og som har brukt den i det daglige arbeidet. Deretter skulle den vært makulert. Hva som har skjedd her må vi se nærmere på, sier kommunikasjonssjef Mona Høgli i Helse Bergen til NRK.

Datatilsynet ser alvorlig på hendelsen og vil nå be om en rapport fra Haukeland sykehus. (NTB)