Eldrehjem:

- Fikk servert oppvaskmiddel - døde

Tre beboere ved et eldrehjem i USA havnet på sykehus etter merkelig hendelse.

ETTERFORSKES: Hendelsen skjedde ved eldrehjemmet i San Mateo i California. Lokalt politi og eldrehjemmet etterforsker saken for øyeblikket. Foto: Google Maps
ETTERFORSKES: Hendelsen skjedde ved eldrehjemmet i San Mateo i California. Lokalt politi og eldrehjemmet etterforsker saken for øyeblikket. Foto: Google Maps Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tre personer fra et eldrehjem i San Mateo i California, måtte denne helgen fraktes til sykehus etter å ha drukket væske de fikk servert.

Det viste seg at flere av de ansatte, hadde gitt dem væske fra feil flaske ved et uhell. Dette skal ha ført til at beboerne ikke drakk juice, men vaskemiddel. Det melder The Guardian.

En av beboerne døde seinere på sykehuset, og det lokale politiet etterforsker hendelsen. Det bekreftet eldrehjemmet i en uttalelse som ble utgitt mandag.

De to andre som drakk vaskemiddelet, skal fortsatt ligge på sykehuset.

Suspenderte

Ledelsen ved eldrehjemmet suspenderte raskt de ansatte som de mente må ha vært med på serveringen av oppvaskmiddelet.

De ansatte vil forbli suspenderte så lenge etterforskningen pågår, og fram til saken er løst, melder eldresenteret.

- Sikkerheten hos beboerne våre forblir topprioriteten til enhver tid, står det i uttalelsen.

Saken omtales som en grov svikt. Mer enn 800 000 menneskene bor i lisensierte omsorgsboliger over hele USA, melder The Guardian.

ENSOM: Mannen har tilbrakt de siste 26 årene i fullstendig isolasjon. Reporter: Emma Dalen. Video: NTB. Vis mer

93 år gammel kvinne døde

Den døde beboeren var en 93 år gammel kvinne. Ifølge datteren led kvinnen av demens og trengte hjelp til å få i seg mat.

Kvinnen skal ha blitt fraktet til sykehuset med blemmer i munnen og halsen etter at hun drakk væsken hun fikk servert.

Ev an kvinnens døtre opplyser til det lokale mediet Kron-TV at kvinnens åtte barn og 20 barnebarn nå er i sorg over å ha mistet en kjær slektning. De mener det har blitt gjort en dødelig feil av de ansatte.

- Dette anlegget var veldig høyt ansett og veldig dyrt. Vi la hun her for å sikre at hun fikk et høyere nivå av omsorg, understreker datteren i en uttalelse.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer