Fikk sex-regning fra hotell

«Her blir det sex, ja» var beskjeden som sto trykket under navnet til den kvinnelige hotellgjesten (27) på fakturaen fra Stjørdal Hotel. Hotellet skyldte på datavirus...

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnen ville ha god plass på hotellrommet, og bestilte derfor et dobbeltrom på Stjørdal Hotel selv om hun sjekket inn alene. Da hun sjekket ut av hotellet søndag og fikk se regningen for dobbeltrommet, fikk hun seg en ublid overraskelse. Sex-beskjeden under navnet hennes ble ikke blidt tatt i mot.

- Da jeg hadde betalt oppdaget hva som sto under navnet mitt på fakturaen. Jeg hadde riktignok bestilt et dobbeltrom, men det er vel ikke noe galt i det? Fakturaen gjorde at jeg følte meg skitten og billig. Jeg ble sjokkert og følte meg krenket. Da jeg skulle gå spurte jeg kvinnen i resepsjonen om hvorfor det sto at dette ville bli et rom fullt av sex, under mitt navn. Kvinnen ble helt hvit i ansiktet, og visste knapt hva hun skulle si, sier kvinnen som jobber i en barnehage i Trondheim til Adresseavisen.

- Tynn unnskyldning

Hun reiser ofte i jobben, og tenker med gru på hva som kunne ha skjedd hvis fakturaen hadde blitt skrevte ut etter en jobb-overnatting.

- Jeg hadde aldri i verden kommet meg til å bokføre en slik kvittering i regnskapet, sier hun til avisa.

- Jeg sov troskyldig i senga, men de ansatte på hotellet sikkert trodde det foregikk noe helt annet på rommet. Jeg er veldig opptatt av hvordan jeg oppfører meg, og har høy moral. Men nå ble det sånn at jeg snek meg ut fra hotellet og satte meg bakerst i bussen tilbake til Trondheim. Jeg føler meg veldig såret, for å si det mildt.

Ved Stjørdal Hotel satt beklagelsen over episoden langt inne.

- Dette kan skyldes virus i dataanlegget, sier Tor Barstad, direktør ved Stjørdal Hotel til Adresseavisen.

- Vi har av og til virus, noe som ofte skyldes nattevaktene som laster ned fra internett på rolige netter. Da kan det skje at det dukker opp masse tull på dataen, og det kommer fram mye rart, unnskylder Barstad.

Men Anders Christiansen ved Institutt for datateknikk ved NTNU avviser denen forklaringen som «lite sannsynlig».

- Unnskyldningen høres tynn ut, sier Christiansen.

Etter å ha blitt konfrontert med ekspertens uttalelse, snudde imidlertid hotelldirektøren:

- Det kan være noen som har kommet seg inn på dataanlegget. Er man først interessert i å slå dårlige vitser, så er det lett for de som kan det. Ingen dataanlegg er feilfrie. Det er lett for uvedkommende å komme seg inn. Jeg lover å finne ut av dette, og også sjekke med mine ansatte om noen vet noe om det som har skjedd. Dersom dette var ment som en spøk, så er det i såfall en utrolig dårlig spøk, sier Barstad.