Fikk sitt livs sjokk av røntgenbildet

Pasienten kom inn med stikkende smerter i magen, og legene forsto raskt hva som førte til de sterke smertene.

NYRESTEINER: En pasient i India hadde 156 nyresteiner. Man kan se opphopingen av de 156 små bitene til venstre i bildet. Foto: NTB

NYRESTEINER: En pasient i India hadde 156 nyresteiner. Man kan se opphopingen av de 156 små bitene til venstre i bildet. Foto: NTB

Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det var en plutselig stikkende smerte i magen som tvang en pasient til å besøke et sykehus i India forrige uke, melder den indiske avisa Hindustan Times.

Der fikk han sitt livs sjokk etter å ha gjennomgått flere tester, melder South Wales News Service.

Pasienten befant seg på Preeti urologi- og nyresykehus i Karnataka i India, hvor de ansatte fant et rekordhøyt antall nyresteiner inne i pasienten.

Legene hevder at funnet deres er et rekordstort antall nyresteiner som noen gang er funnet og fjernet i samme person, ved å bruke laparoskopi og endoskopi, i stedet for å gjennomføre en større operasjon.

De fjernet nyresteinene ved å utføre en tre timer lang kikkhullsoperasjon.

- Det var absolutt en utfordrende oppgave å fjerne alle steinene fra nyrene, sier Chandra Mohan, urolog og administrerende direktør ved sykehuset til Hindustan Times.

- Denne pasienten kan ha utviklet disse steinene i mer enn to år, men har aldri opplevd noen symptomer tidligere. Imidlertid tvang plutselig smerteforekomsten ham til å gjennomgå alle nødvendige tester som viste tilstedeværelse av en stor klynge av nyrestein i nyrene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer