Hvitflekket glatthai:

Fikk sjelden fangst i garnet

Da Mons Fjeldstad var på fisketur med guttene sine, fikk de noe veldig uvanlig i garnet. - Sjeldent, sier forsker.

HAI: Mons Fjeldstad var på fisketur med sønnene Sverre (5) og Ole Einar (7) ved Tjeldstø i Øygarden da de fikk denne i garnet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

På en seinsommerdag i august skulle familien Fjeldstad ut på en stille og rolig fisketur i Øygarden. En fisketur som skulle vise seg å bli tidenes opplevelse for den fiskeglade familien.

Far Mons Fjelstad (39) hadde tatt med seg sine to sønner, Sverre (5) og Ole Einar (7) ut i båt ved Tjeldstø i Øygarden for å dra garn. Familiefaren har fisket i området i ca. 35 år og sett litt av hvert bli dratt opp i båten, men denne fangsten skilte seg ut fra alle de andre.

- Det var guttene som så den først. De ligger alltid over ripa og ser etter fisk. Først trodde de at det var en stor torsk, men så sa de fort at det ikke var det, sier familiefaren til Dagbladet på telefonen.

Plutselig ble det full jubel i båten.

- Det er en hai! Det er en hai! Endelig fikk vi en hai, ropte guttene ut.

I garnet hadde de fått en levende hvitflekket glatthai.

Måtte google

- Først tenkte jeg at det var en pigghå, men så så jeg at den hadde hvite prikker og ingen pigger. Dette var noe helt nytt, sier pappa Mons.

Tidligere har han selv fått pigghå på kroken, men guttene hadde aldri sett en hai i garnet før. Sammen med barna drar han garn et par ganger i måneden og håper derfor alltid på at noe spesielt skal dukke opp igjen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer