Fikk sjokk - fant ukjent bror

Gry Karin bladde seg nedover Facebook en søndag morgen, da noe plutselig fanget oppmerksomheten hennes.

FÅTT EN LILLEBROR: Søstrene Gry Karin og ToveLill er begeistret over deres nye familiemedlem, på andre siden av jordkloden. Foto: Pål Sture Nilsen.
FÅTT EN LILLEBROR: Søstrene Gry Karin og ToveLill er begeistret over deres nye familiemedlem, på andre siden av jordkloden. Foto: Pål Sture Nilsen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

7. mars var en rolig søndagsmorgen for Gry Karin (49), da hun var på hytta med morgenkaffen i den ene hånda og så på Facebook med mobilen i den andre.

Plutselig var det noe som fanget oppmerksomheten hennes.

- Jeg kikket så vidt på oppdateringene på Facebook, det er slikt jeg ser på med et halvt øye på morgenkvisten. Men plutselig så jeg at faren min sitt navn ble nevnt i en Facebook-gruppe for oss fra Trondheim av en mann fra New Zealand. Han sa at han er pappas sønn i meldingen, og hadde et håp om å finne noen slektninger, sier Gry Karin.

«Vi har fått en lillebror»

49-åringen skrev til den ukjente mannen at det var faren hennes, og plutselig hadde hun en bror. Hun ringte søster ToveLill (53) med en gang.

«Vi har fått en lillebror», lød beskjeden til storesøster, som trodde det var et forsøk på humor.

Begge søstrene søkte opp den nye lillebroren, Terje Koloamatangi (48) fra Auckland i New Zealand, og så raskt at han var deres far opp av dage. Faren deres, Kjell Karlsen, døde i 2012.

- Det var ikke noen tvil da vi så bildene av ham. Vi så et sterkt genmateriale fra farssiden, sier søstrene.

Etter ha ha skrevet til hverandre i noen dager fikk de opprettet et videomøte, hvor de ble bedre kjent. Det var klart at Koloamatangi hadde arvet mer enn bare utseendet til faren. Han også hadde mange av de samme interessene som både far og søsken.

- Vi fant ut at vi begge er utdanna fotografer. Det er jo veldig artig, sier Gry Karin.

Saken har tidligere blitt omtalt av Adresseavisen.

LILLREBROR: Terje Koloamatangi visste ikke at han hadde norske gener før han var ti år. Foto: Privat
LILLREBROR: Terje Koloamatangi visste ikke at han hadde norske gener før han var ti år. Foto: Privat Vis mer

Koloamatangi: - Holdt på å gi opp

Terje Koloamatangi forteller at han flere ganger, spesielt i 20-åra, har prøvd å nå ut til sin norske slekt. Til sin store frustrasjon fikk han ikke svarene han håpet på.

- Det var mange ganger jeg holdt på å gi opp. Det var vanskelig å vite hvor jeg skulle lete, jeg visste så lite om faren og familien min, sier Terje Koloamatangi til Dagbladet.

Terje visste at moren og faren jobbet sammen på et cruiseskip, men har ikke hatt mye annen informasjon. 48-åringens tante er gift med en tidligere venn av faren, og de jobbet også på samme cruiseskip. Det var farens tidligere kamerat som tipset Terje om at han kanskje hadde familie i Trondheim.

- Da la jeg ut et innlegg i flere Trondheim-grupper på Facebook og fant søstera min, Gry Karin og ToveLill. Å si at jeg ble overrasket er en underdrivelse, det er nesten så jeg fortsatt ikke tror det.

GLEDELIG GJENSYN: Brenda Moreno (47) har ikke sett familien sin på et år. Vi ble med da de møttes - på hver sin side av grensemuren. Reporter: Trym Mogen. Klipp: Jeanette N. Vik Vis mer

Ønsker å reise til Norge

- Jeg trodde aldri dagen skulle komme der jeg faktisk fikk denne forbindelsen til min norske slekt og enda bedre, finne mine to søstre. Så lenge jeg kan huske, har jeg hatt en følelse av ufullstendighet i min egen identitet. Det å være norsk virket alltid som bare en idé og føltes på en måte aldri ekte ut. Men nå, plutselig, føles det helt annerledes, sier Terje.

Han forteller at søstrene har vært helt fantastiske siden de fikk kontakt, og nå ønsker han å reise til Norge for å gi dem en stor klem, når reiserådene er over.

- Jeg føler så mye kjærlighet og varme fra både ToveLill og Gry Karin, og det er jeg veldig takknemlig for. Jeg hadde elsket å kunne reise til Norge når reiserestriksjonene og all galskapen er over. Da skal jeg fly til Norge og møte hele familien min, sier Terje.

Terje har ikke bare to søstre ventende på ham i Norge, men også 15 søskenbarn, som han ser veldig fram til å møte.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer