Fikk sjokk da hun så røntgenbildene av katten

Katten Miri forsvant for syv måneder siden. Utrolig nok, kom hun til rette i forrige uke, men klart preget over hva hun har vært igjennom.

GJENFORENT: Etter syv måneder fra hverandre, er Miri og matmor Britt-Alice Halleland (34) gjenforent. Men, Miri er tydelig forandret. Foto: Privat
GJENFORENT: Etter syv måneder fra hverandre, er Miri og matmor Britt-Alice Halleland (34) gjenforent. Men, Miri er tydelig forandret. Foto: Privat Vis mer
Publisert

- Hun må fortsatt tvinges til å sosialiseres. Vi må nok overtale henne ganske lenge for å få henne til å føle seg trygg på mennesker igjen. Hun må bare få den tiden hun trenger, sier Britt-Alice Halleland til Dagbladet.

Forrige søndag fikk hun telefonen hun ikke hadde ventet. Syv måneder etter at familiekatten forsvant, ringte Dyrebeskyttelsen og sa at Miri var funnet.

- Vi ble henrykt. Guttungen vår overhørte det hele, og begynte å hyle av glede. De to har alltid hatt et svært nært forhold, forteller Halleland.

Ble borte

Det var i begynnelsen av juli i fjor at uroen begynte å bre seg i familien. Katten var og ble borte. Lapper ble hengt opp i nærmiljøet og Facebook ble brukt til å etterlyse henne på ulike sider - men uten hell. Etter en uke kontaktet Halleland også Dyrebeskyttelsen.

Familien bor landlig til i Tysvær. Hva som hadde skjedd med Miri, var det ingen som visste.

- Hun har aldri vært en katt som beveger seg langt fra oss. Så vi syntes det var merkelig at hun ble borte.

Det var Haugesunds Avis som omtalte saken først.

Stygge skader

Forrige søndag var derfor gleden stor, da Miri endelig ble funnet igjen - i live. Men ikke uten tegn til at hun har vært igjennom noen tøffe måneder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer