Fikk sjokk da hun tittet ut vinduet: - Det er et jævla jetfly i hagen

Naboene er desperate etter at flyene begynte å dukke opp «i hagen». Flyplassens talsperson svarer at de har planer om å vokse seg enda større.

«MARERITT»: Alex og June Carr avbildet i hagen sin med et Ryanair-fly på rullebanen noen meter lenger unna. Naboene til London Southend flyplass beskriver sin nye hverdag med jetfly «i hagen» som et mareritt. Foto: SWNS
«MARERITT»: Alex og June Carr avbildet i hagen sin med et Ryanair-fly på rullebanen noen meter lenger unna. Naboene til London Southend flyplass beskriver sin nye hverdag med jetfly «i hagen» som et mareritt. Foto: SWNS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er nok av nordmenn som bor i nærhet av en av landets mange lufthavner, og som har merket drønnene når store fly passerer over hustakene. Likevel er det trolig ikke mange som kan vise til en liknende opplevelse som beboerne i Wells Avenue utenfor London.

For en utbygging av London Southend flyplass i Essex har, som bildene i denne saken viser, ført til dramatiske konsekvenser for flere beboere i området.

Flere av flyplassens naboer forteller at deres liv er snudd på hodet, etter at opp mot 50 fly begynte å passere under 50 meter unna husene deres hver eneste dag, skriver The Independent.

Men problemet er på ingen måte ferskt.

Janet Marchant (67) forteller at hun fikk sjokk da hun tittet ut av vinduet en novemberdag i 2017 og utbrøt til sin samboer:

- Det er et jævla jetfly i hagen vår, sier hun til nyhetsbyrået SWNS, i en sak som nå er gjengitt av en lang rekke britiske medier.

- Gigantisk

I forbindelse med utbyggingen hadde lufthavna åpnet en ny midlertidig taksebane som sørger for at flyene nå parkerer få meter unna boligen mens de venter på å få ta av, skriver avisa. Marchant hevder hverdagen blir avbrutt av fly som lander eller tar av hvert 20. minutt fra klokka 6 om morgenen til 23 på kvelden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer