- Fikk sjokk da vi så Bill Clinton

Løslatte journalister trodde de skulle i arbeidsleir i Nord-Korea. Gjenforent med familiene sine i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det to amerikanske journalistene som har vært holdt fanget i Nord-Korea siden mars, ble gjenforent med familiene sine i dag.

Det ble et tårevått møte på flyplassen Bob Hope utenfor Los Angeles.

Euna Lee (36) bukket da hun gikk ned trappen fra flyet og Laura Ling (32) strakk knytteneven i været, viste TV-bildene fra CNN. Deretter kastet de to kvinnene seg i armene på ektemennene, og Lee til sin fire år gamle datter. 4-åringen har ikke sett moren sin siden mars, og klynget seg tett inntil henne, melder CNN.

Det er tidligere president i USA Bill Clinton som klarte å få Nord-Koreas Kim Jong Il til å løslate journalistene. Avtalen om løslatelsen ble til da Cliton møtte den Nord-Koreanske lederen i Pyongyang.

Fikk sjokkPå en pressekonferanse rett etter landingen i California fortalte Ling om hvor sjokkert hun og Lee var da de plutselig ble brakt inn til Clinton, fra fangenskapet i den Nord-Koreanske hovedstaden.

- Vi fryktet av vi når som helst kunne bli sendt til en hard arbeidsleir, men så fikk vi plutselig beskjed om at vi skulle til et møte, sa en svært emosjonell Ling. - Vi ble tatt med til en bygning, og da vi gikk gjennom dørene så vi president Bill Clinton foran oss. Vi fikk sjokk, men vi visste med en gang at våre livs mareritt endelig var over, sa Ling, før hun uttrykte sin dype takknemlighet overfor Clinton og hans«vidunderlige, fantastiske team.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer