Fikk sjokk

Einar Christopher Nagell-Erichsen (44) fikk nærmest sjokk da han leste dommen som ga ham ett års fengsel i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går kveld var han mer opptatt av familien enn framtida som forretningsmann.

Dommen på ett års fengsel for innsidehandel er den desidert strengeste av de to dommene som nå er avsagt i Norge.

Nagell-Erichsen sier i til Dagbladet at han ikke kan akseptere at en slik dom blir stående. Den ankes i dag.

Samtidig jobber han døgnet rundt for å sikre forretningsdriften i sitt investeringsselskap Meridian. Dommen var et knusende nederlag for den tidligere milliardæren og en seier for Økokrim, som vant fram på alle punkter.

To måneder ubetinget

Ti måneder av straffen ble gjort betinget, det vil si at Nagell-Erichsen må sone to måneder i fengsel hvis dommen blir stående. I tillegg ble han dømt til å betale 1770274 kroner til statskassa.

- Jeg vet jo ikke hvordan man skal ta slike nederlag, men jeg vet at jeg ikke kan la denne dommen bli stående. Hvis jeg fortjener straff for noe, skal jeg nok kunne håndtere det, men det som står om meg i denne dommen, er bare ikke sant. Hendelsesforløpet som beskrives, er helt feil, sier Einar Chr. Nagell-Erichsen.

- Jeg tror de færreste er klar over hvilken belastning dette er for meg og familien, fortsetter han.

Prioriterer familien

Nagell-Erichsen sier til Dagbladet at han de nærmeste dagene vil bruke mye tid på familien, som føler den negative medieomtalen som en stor påkjenning.

- Jeg trenger dem, og de trenger meg. Vi skal støtte hverandre nå, sier han.

Nagell-Erichsen er dypt skuffet over domspremissene. Spesielt når det gjelder mangel på drøftelse om at det i Storebrand ikke var tatt noen beslutning om å legge inn bud på Finansbanken før dagen etter hans famøse telefonsamtale med aksjemekler Jan Petter Collier 16. desember 1998.

- Vi mente å framstå som ryddige i retten, men burde kanskje kjørt tøffere når vi ser dette i ettertid, sier han.

Tok pant i Kvitfjell

Tirsdag ble det kjent at Gjensidige NOR gjennom namsmannen i Ringebu har tatt pant i Kvitfjell Utvikling for 26,4 millioner kroner for å sikre sine verdier.

Samlet gjeld i selskapet var på 127 millioner i 2001. Gjensidige NOR frykter en konkurs om ikke verdier sikres.

- Det er riktig at vi har en diskusjon gående med bankene for å få en endring på pengestrømmen. Det viktigste for oss nå er at vi aldri har hatt en bedre utvikling enn i denne sesongen. Kvitfjell har den høyeste veksten av alle norske alpinanlegg, sier Nagell-Erichsen.

- Er det aktuelt å selge noe av virksomheten?

- Vi ønsker å drifte selskapene videre, og jeg håper omverdenen kan se og vurdere det positive i de store verdiene som er skapt i Kvitfjell, sier han.