Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fikk sju måneder fengsel for falsk voldtektsanklage

«Den seksuelle aktiviteten hun utøvde med de fornærmede var frivillig fra hennes side».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En kvinne i 30-årene er i Øvre Romerike tingrett dømt til sju måneders fengsel for å ha levert falsk anmeldelse mot to menn for voldtekt.

Det er på det rene at det var seksuell omgang mellom kvinnen og to menn i slutten av 20-årene under en fest i desember 2013. I ettertid har kvinnen hevdet at hun opplevde seg tvunget, og at den seksuelle omgangen i realiteten var voldtekt, ifølge en dom Romerikes Blad omtaler.

Retten avviser denne forklaringen og mener kvinnen bevisst har levert en falsk anmeldelse mot de to mennene.

«Den seksuelle aktiviteten hun utøvde med de fornærmede var frivillig fra hennes side. Om hun muligens fikk mindre lyst etter hvert, ble dette i så fall ikke meddelt de fornærmede», heter det i dommen.

Retten underbygger konklusjonen med at det ikke ble brukt vold eller tvang, og at kvinnen ikke ba om hjelp da et vitne kom inn på rommet hvor den seksuelle aktiviteten foregikk.Fire av sju måneders fengsel er gjort ubetinget. Kvinnen har anket dommen og fastholder anklagene mot de to mennene.

(©NTB)