Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fikk skattefritak på stipend

Ifølge Norsk senter for menneskerettigheter fikk Koigi wa Wamwere innvilget skattefritak på millionstipendet fra UD.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fritaket ble innvilget på grunnlag av artikkel 15 i skatteavtalen mellom USA og Norge. Det kommer fram i et brev fra Oppegård ligningskontor og folkeregister til Norsk senter for menneskerettigheter (SMR), datert 10. juli 2001. Også Folketrygdkontoret for utenlandssaker og kommunekassereren i Oppegård fikk kopier av brevet, skriver Aftenposten.

Wamwere var invitert til å være gjestestipendiat ved Institutt for menneskerettigheter ved Columbia-universitetet i New York fra høsten 2001 til og med vårsemesteret 2003. I den forbindelse fikk Wamwere et stipend fra UD på et millionbeløp formidlet via SMR.

Avdelingsdirektør i Skattedirektoratet, Lars Nilsen, vil ikke kommentere om Wamwere er skattepliktig i denne saken, men sier at hovedregelen er at et stipend er skattepliktig hvis det blir tildelt i forbindelse med et arbeid.

- Men hvis en person mottar et stipend, og er bosatt i utlandet, så kan beskatning baseres på avtalen med det aktuelle landet, sier Nilsen, og sikter til skatteavtalen med USA i et tilfelle som dette.

(NTB)

<B>I HARDT VÆR: </B> Skattedirektoratet sier at hovedregelen er at et stipend er skattepliktig hvis det blir tildelt i forbindelse med et arbeid.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling