Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fikk skjerpet sex-straff

BERGEN (Dagbladet): 25-åringen nektet for å ha voldtatt sin 11 år gamle kjæreste og håpet han ville bli frifunnet da han anket saken til lagmannsretten. I stedet fikk han et år ekstra i fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

25-åringen var tiltalt for en rekke voldtekter mot en 11 år gammel jente. 25-åringen hadde innledet et kjæresteforhold til den ressurssvake jenta. Nærmiljøet i bygden på Vestlandet reagerte på det uvanlige forholdet, men 25-åringen hadde forsikret samtlige om at han ikke hadde seksuell kontakt med henne.

Nå er han dømt for en serie grove voldtekter av den mindreårige jenta. I herredsretten ble 25-åringen dømt til fengsel i fire og et halvt år. Mannen nektet for voldtektene og anket saken til lagmannsretten. Der viste hverken juryen eller dommerne nåde.

Juryen fant ham skyldig i alle tiltalepunktene og dommerne hevet straffen til fem og et halvt år. Mannen ble i tillegg dømt for overgrep mot to andre mindreårige jenter. 25-åringen er asylsøker fra Irak og han vil trolig bli kastet ut av Norge så snart dommen er ferdigsonet. At han da trolig havner i irakisk fengsel, tar retten ikke hensyn til: «...denne kunnskap burde ha ført til at han avsto fra å begå alvorlige straffbare handlinger som asylsøker i Norge», heter det i dommen.

[email protected]

Hele Norges coronakart