Fosterskader:

Fikk skrekkbeskjed - så snudde alt

Allerede før fødselen fikk foreldrene vite at det var noe galt med fosteret. Så ble hun lagt i morens armer.

FØDT SÅNN: Noe gikk galt da Remi lå i mammas mage - og høyrehånden ble ikke ferdig utviklet. Nå har Remi en dukke som har helt maken arm! Foto: Sarah Blackburn / SWNS
FØDT SÅNN: Noe gikk galt da Remi lå i mammas mage - og høyrehånden ble ikke ferdig utviklet. Nå har Remi en dukke som har helt maken arm! Foto: Sarah Blackburn / SWNS Vis mer
Publisert

Selv om hun bare er halvannet år gammel, er Remi Blackburn fullt i stand til å se at hun ikke er skapt akkurat som alle andre. Derfor elsker hun dokka Dolly – som også mangler høyrehånden sin.

Dokka er laget av Remis farmor Toni (57), og har vært med Remi over alt helt siden hun fikk den.

- Det har vært helt nydelig å se hvor glad Remi er i dukken sin, sier mamma Sarah Blackburn (29) fra Reading i Storbritannia.

- Dolly er med oss over alt. På butikken, i parken – og Remis storebror Rory (4) elsker å leke med henne. Når Remi en sjelden gang lar ham få lov, sier hun muntert.

Engstelige

Sarah og ektemannen Jack Blackburn (31) var overlykkelige da de ble gravide igjen, ikke lenge etter at de fikk sitt første barn.

BLIR STORESØSTER: Mamma Sarah sammen med det lille sjarmtrollet sitt – som blir storesøster etter nyttår. Foto: Sarah Blackburn / SWNS
BLIR STORESØSTER: Mamma Sarah sammen med det lille sjarmtrollet sitt – som blir storesøster etter nyttår. Foto: Sarah Blackburn / SWNS Vis mer

Men ved 20 uker fikk de vite at noe var galt med fosteret.

- Vi fikk vite at hun ikke hadde utviklet seg som hun skulle. Det gjorde oss så engstelige, vi ante ikke hva det ville ha å si for livet hennes, forteller Sarah.

SYKDOM: Det startet da hun var 13 år gammel med noe hun trodde var en kvise på leppa. Nå deler Nancy Morel videoer av den mystiske hudsykdommen. Vis mer

Remi kom til verden i en enkel fødsel. Og straks hun lå i morens armer, pustet både Sarah og Jack lettet ut.

- Hun gråt, sov, smilte og ville bli holdt akkurat slik som Rory. Hun var som en helt normal baby – noe hun jo også er, selv om hun mangler den ene hånden, sier den stolte tobarnsmoren.

Tryllet litt

Remi elsket å kose med dukker, og foreldrene skulle ønske at de kunne finne en som lignet på datteren. Da Remi var åtte måneder gammel, fikset farmor på en dukke fra butikken – slik at den også manglet en hånd.

VISSTE RÅD: Remis farmor Toni (57) modifiserte en dukke fra butikken – og vipps var ikke Remi alene om å ha en kort og en lang arm. Foto: Sarah Blackburn / SWNS
VISSTE RÅD: Remis farmor Toni (57) modifiserte en dukke fra butikken – og vipps var ikke Remi alene om å ha en kort og en lang arm. Foto: Sarah Blackburn / SWNS Vis mer

- Remi har nesten ikke lagt fra seg Dolly etter at hun fikk henne, sier Sarah.

- Og jeg skulle ønske at det fantes større variasjon i dukker i butikken, slik at alle kunne finne dukker som ligner dem, uansett utfordring!

Remi lar seg ikke merke med at hun er annerledes skapt. Hun forsøker å gjøre alt storebroren gjør, selv om hun bare har en hånd. I tillegg elsker hun å danse.

- Og hun vil ikke være minstemann i familien så altfor lenge. Vi venter nemlig enda en baby til neste år, forteller Sarah.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer