Fikk skrekkbeskjed: - Trodde det var covid

Sofia Jamello (29) hadde influensasymptomer. Etter to uker fikk hun skrekkbeskjeden fra legen. - Det var fryktelig.

BLE SYK: For to år siden fikk Sofia Jamello livet snudd på hodet. Foto: Privat.
BLE SYK: For to år siden fikk Sofia Jamello livet snudd på hodet. Foto: Privat. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg gikk i fullstendig sjokk. Jeg kunne ikke forstå at det var meg de snakket om, sier danske Sofia Jamello (29) til Dagbladet.

I oktober 2020 ble hun syk. Fikk influensasymptomer med feber, smerter i magen og hodepine. Men i motsetning til en vanlig influensa, gikk ikke plagene over. De ble verre. I tillegg begynte hun å svette masse om natta. Hun gikk ned i vekt, og kunne sove nesten hele tida. Dette var midt under pandemien, og Sofia tenkte hun hadde fått covid, men hver test var negativ.

- På det tidspunktet tenkte jeg ikke så mye over hva som var galt. Men jeg synes det var merkelig at jeg ikke ble frisk, sier hun.

Etter å ha vært syk i 17 dager gikk hun til legen. Det ble tatt en blodprøve av henne, og da svaret kom tilbake noen timer seinere, fikk Sofia beskjed om å dra rett til sykehuset.

- Brøt sammen

På sykehuset får Sofia diagnosen blodkreft. Samme dag er hun i sjokk. Klarer ikke å ta informasjonen innover seg. Alt er overveldende.

- Men da jeg våknet dagen etter og jeg forsto hva som hadde skjedd, brøt jeg sammen, sier hun.

Det finnes ulike former for blodkreft, og Sofia fikk typen som på fagspråket kalles kronisk myelogen leukemi (KML). Ifølge Blodkreftforeningen, skyldes sykdommen en genfeil som innebærer en overproduksjon av en type hvite blodlegemer, blodplater og røde blodlegemer. I Norge ser man om lag 70 nye tilfeller av diagnosen KML hvert år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer