Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fikk skrens i 130 km/t - varslet selv om ulykken

- En forferdelig trist dag, sier manageren.

ULYKKESBILEN: Her blir bilen til Andreas Mikkelsen og kartleser Ola Fløene dratt ut etter den tragiske dødsulykken. Foto: Torbjørn Berg
ULYKKESBILEN: Her blir bilen til Andreas Mikkelsen og kartleser Ola Fløene dratt ut etter den tragiske dødsulykken. Foto: Torbjørn Berg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): - Det er helt forferdelig det som har skjedd. Vi tenker selvfølgelig på de etterlatte, sier Andreas Mikkelsen gjennom sin manager Erik Veiby.

Manageren var i Sverige da han ble varslet om den tragiske ulykken hvor ei ti år gammel jente ble påkjørt og drept under Rally Larvik i morges.

- De er sterkt preget av det som har skjedd, men har god nytte av krisehjelpen de får, sier Veiby til Dagbladet.

Manageren forteller ar Andreas Mikkelsen og kartleser Ola Fløene tilbringer kvelden sammen med sine nærmeste for å bearbeide de vonde følelsene etter ulykken. Veiby drar også for å støtte opp om teamet sitt.

Fikk skrens
Øyenvitner har beskrevet at bilen fikk en skrens om lag 100 meter før et gårdstun.

Veiby har ikke personlig kjennskap til hvordan slike ulykker kan påvirke karrierene til bilsportsutøvere.

- Men det er klart at det er en veldig vanskelig opplevelse som må bearbeides over tid, sier den rutinerte bilsportmannen.

Han arbeider med store planer utover høsten for Andreas Mikkelsen (20) fra Oslo og Ola Fløene (40) fra Brumunddal.

- Vi jobber for å komme inn i et team i en av de to store internasjonale klassene, WRC eller IRC, sier Veiby. Han kom inn som manager for Andreas Mikkelsen i vinter da far Steinar Mikkelsen sa stopp for sin sponsorvirksomhet for sønnen.

Blant de største i verden
- Andreas er et av de største rallytalentene i verden i dag. Han er en rolig, fin type, i det hele tatt en førsteklasses person å jobbe med. Ola er en veldig rutinert kartleser, og de to utfyller hverandre veldig godt, sier Veiby.

KJØRTE AV VEIEN: Rallyfører Andreas Mikkelsen mistet kontrollen i 130 kilometer i timen. Foto: Torbjørn Berg
KJØRTE AV VEIEN: Rallyfører Andreas Mikkelsen mistet kontrollen i 130 kilometer i timen. Foto: Torbjørn Berg Vis mer

Andreas Mikkelsen er forlengst utropt til Petter Solbergs arvtaker. Han debuterte i gromklassen WRC allerede som 17-åring etter å ha tatt førerkort i England. Allerede som 18-åring tok han en 5. plass på en WRC-etappe.

Ola Fløene har en lang karriere som blant annet inkluderer kartleserjobb for Henning Solberg og i Paris Dekar-rallyet.

Nå kjørte de for seier i gruppe N i NM-rallyet i en Subaru Impreza.

130 km/t
Redaktør Per Christian Håvødegård i Rallyradioen var opptatt med direktesending da ulykken skjedde klokka 09.17. Han sto noen kilometer unna sammen med teamsjefen til Mikkelsen og Fløene - Ole Vincent Såtvedt.
Han har sett video av hva som skjedde og fått beskrivelser fra ulykkesstedet.
- De hadde ca. 130 kilometer fart over et lite hopp i en slak venstresving. Bilen må ha landet forkjært i på grusen, og skar av veien og gjennom et gjerde ca. hundre meter etterpå. Det var ti tilskuere der, blant dem den 10 år gamle jenta, som satt i en stol, sier rallyredaktøren.

Fem minutter
Og han avviser at det skal ha tatt 50 minutter for det kom medisinsk personell til stedet.
- Arrangørens egen ambulanse, som sto på startstrekene nøyaktig 2620 meter unna, var der fem minutter etterpå. Og det kom ytterligere to ambulanser med kvalifisert personell anslagsvis 15 - 20 minutter etter det. Så kom et ambulansehelikopter, sier Håveødegård.

Ringte selv
Det var kartleser Ola Fløene som varslet om ulykken.
- Han ringte teamsjefen Ole Vincent Såtvedt, som sto ved siden av meg, to minutter etter at det hadde skjedd. Løpsleder fikk beskjed umiddelbart. Like etter ringte Fløene tilbake om behov for flere ambulanser, forklarer rallyredaktøren.

 PREGET Også de andre rallykjørerne er preget av det som skjedde, her Mads Østberg (i sort derakt) og Bernt Kollevold (rødt) i depotet i Stavern i ettermiddag. Foto: BENJAMAN A. WARD.
PREGET Også de andre rallykjørerne er preget av det som skjedde, her Mads Østberg (i sort derakt) og Bernt Kollevold (rødt) i depotet i Stavern i ettermiddag. Foto: BENJAMAN A. WARD. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!