Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fikk «Skrik»-avhør i posten

ÅLESUND (Dagbladet): Avhør av Pål Enger i «Skrik»-saken er havnet hos en forretningsmann i Ålesund. - Jeg ble målløs av å finne «Skrik»-dokumenter blant mine egne papirer, som jeg fikk fra oslopolitiet, sier mannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiets pinlige tabbe omfatter blant annet et detaljert forhør av Pål Enger, beslagsrapport og navn på bakmenn i den velkjente «Skrik»-saken. I tillegg finnes det et meldeskjema med grundig dokumentasjon på navn, adresse og alle telefonnummer hvor det er mulig å finne Pål Enger. I papirene er det også kartlagt hvor Engers samboer kan treffes.

Forretningsmannen hadde lånt vekk bilen sin, som ble beslaglagt av politiet på grunn av mistanke om at låneren sto bak en kriminell handling. Etter en tid fikk ålesundsmannen tilbake både bilen og viktige papirer til sin egen forretningsdrift.

Da han gikk gjennom de tilbakesendte bilagene sammen med sin regnskapsfører, dukket Enger-papirene opp.
- Sjokkerte og paffe ble vi bare sittende og se på hverandre en stund. Det er fire-fem måneder siden jeg fikk papirene. Advokaten min ba meg beholde papirene. Politiet har ikke etterlyst dem, men må vel lure på hvor det er blitt av dem. Jeg har ingen interesse av dokumentene, men velger likevel å gå ut med saken i Dagbladet. Dersom jeg som forretningsmann hadde vært like slepphendt og hatt så mye uorden i papirene, ville jeg fort ha måttet stenge dørene. Man forventer at politiet har større orden i slike saker enn denne saken kan tyde på, sier mannen.

Han forklarer hvorfor han vil være anonym.

- Jeg har lest så mye om Tveita-gjengen at jeg vil beholde min anonyme tilværelse i Ålesund. Jeg frykter for represalier, selv om jeg ikke har noen som helst skyld i saken. Uansett har jeg ikke lyst til å ha noen nærmere kontakt eller omgang med den beryktede Tveita-gjengen, sier forretningsmannen.
Pål Engers advokat har fått opplysninger av ålesunderens advokat om hvor de bortkomne papirene i «Skrik»-saken nå befinner seg.

Hele Norges coronakart