Fikk skryt av Jens

Jens Stoltenberg ga seks millioner mer til tv-aksjonen enn vanlig. Men fotballkampen mot Tufte IL ville han ikke by på.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Kristin sier du er flink med tall, så du kunne jo vært en av oss. Noen hos oss er veldig opptatt av primtall, men du er kanskje mer opptatt av vanlige? sier Lars Olav Karlsen fra godserien «Heia Tufte!».

- Ja, jeg jobber jo med tall. Men store tall, svarer Jens Stoltenberg og ler.

Og statsministeren fikk anledning til å håndtere store tall i går kveld, da han på vegne av regjeringen ga 30 millioner til tv-aksjonen, seks millioner mer enn hva som har vært vanlig for regjeringen de siste årene.

Samlet inn 137 millioner

Ved midnatt hadde det norske folk samlet inn hele 137 millioner kroner. Dette tilsvarer i gjennomsnitt 29,85 kroner per innbygger i landet. I Sogn og Fjordane var givergleden størst med 36,62 kroner i gjennomsnitt, og Østfold ga minst med et gjennomsnitt på 26,61 kroner per innbygger, melder NTB.

- Vi er strålende fornøyd og svært takknemlig for bidragene fra det norske folk. Gjennom den enorme støtten i årets TV-aksjon viser nordmenn at de ønsker å sette vold mot kvinner på dagsordenen og sammen bidra til endring. Dette rører oss sterkt, sier styreleder Ingrid Wisløff Jæger i Fokus til NTB.

Det er paraplyorganisasjonen Fokus som skal bruke pengene fra årets TV-aksjon, "Drømmefanger", for å bekjempe vold mot kvinner i fattige land. Ifølge TV-aksjonen skal 90 000 personer ha vært bøssebærere søndag.   

Jens som dommer?

Backstage på TV-aksjonen fikk Stoltenberg møte Lars Olav, Stian Jensen og Petter William Hansen fra Tufte IL, som var med og tok i mot telefoner under aksjonen.

- Du skal ikke by på kampen mot oss, da? lurte Lars Olav.

- Ja, det kunne jeg gjort. Men jeg tror det er best å gjøre det på den vanlige måten, svarte Stoltenberg.

Og det kan kanskje være bra for Jens, for fotballegenskapene hans er visst ikke helt på topp.

- Jeg beundrer dere, gutter. Selv er jeg ikke spesielt godt i fotball. Jeg har vært litt dommer for barna mine, men da de ble gamle nok til å lære reglene, ble jeg bytta ut. Jeg dømte bare etter mine egne, sier Jens.

- Da kan du være med som dommer. Linjedommer, kanskje, de har ikke så mye å gjøre, sier Lars Olav.

Statsministeren var ikke den eneste berømtheten Tufte-gutta fikk møte under innsamlingen. Stian satt ved siden av Kathrine Sørland og Thor Hushovd, mens Lars Olav satt med Nadia Hasnaoui. Noe som burde være en god anledning for autografsamler Lars Olav. Men neida:

- Her har jeg jo de fleste fra før av, sier han og ser seg rundt i lokalet:

- Thor Hushovd, selvfølgelig. Og Stoltenberg, Maria Mena og Kathrine Sørland. Petter Stordalen? Hmm, ja, det er jo egentlig det samme, sier han.

Mena, Zetlitz og mor

To som ikke tok i mot telefoner, men heller bidro med sang, var Maria Mena og Bertine Zetlitz. Og begge var der litt på grunn av mamma.

- Det ville vært hyklersk av meg å stille opp her hvis jeg ikke brydde meg om temaet. Men mamma er gammel feminist, og har prata mye om det her. Det er en utrolig viktig sak, sier Mena til Dagbladet.

- Min mor jobber i sosialdepartementet, så dette har vært et dagligdags tema hjemme hos oss. Jeg bryr meg virkelig om dette. Jeg har lest flere rapporter, blant annet om trafficking fra Nigeria og Moldova, og mye av det er forferdelig lesning, sier hun.

FIKK SKRYT: Statsminister Jens Stoltenberg roser gutta i Tufte IL, Lars Olav Karlsen, Stian Jensen og Petter W. Hansen, for god innsats på banen og i TV-aksjonen "Drømmefanger" søndag. NRK hadde mange sendinger utover kvelden der en rekke kjendiser deltok.
PENGER I BØSSA: Udi og Øyvind fra "Heia Tufte" gikk med bøsser under eliteseriekampen mellom Rosenborg og Vålerenga på Ullevaal Stadion i Oslo søndag kveld.