Fikk skryt av Schwarzenegger:
- Dette er heltene i vår grønne revolusjon

- Jeg er ganske stolt, skriver Lan Marie Nguyen Berg (Mdg) etter at hun og Raymond Johansen (Ap) fikk skryt av «Terminator»-stjerna.

STOLT: Miljøbyråd Lan Marie Nguyen Berg (Mdg) møtte Arnold Schwarznegger på miljøkonferansen i Bonn, og etterpå delte hun et bilde av de to på Facebook, der hun skrev at hun var stolt. - Det var kjempegøy å møte ham, sier Nguyen Berg til Dgbladet. Foto: Kari-Anne Isaksen
STOLT: Miljøbyråd Lan Marie Nguyen Berg (Mdg) møtte Arnold Schwarznegger på miljøkonferansen i Bonn, og etterpå delte hun et bilde av de to på Facebook, der hun skrev at hun var stolt. - Det var kjempegøy å møte ham, sier Nguyen Berg til Dgbladet. Foto: Kari-Anne Isaksen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
Annonse

(Dagbladet): Blant politikere, forskere og aktivister som har vært samlet i den tyske byen Bonn under FNs 23. årlige klimamøte (COP23), var også Arnold Schwarzenegger.

Og fra talerstolen trakk han fram Norge, hvorpå han skrøt av hovedstadens byrådsleder, Raymond Johansen (Ap):

- Johansen har stått i spissen for å fjerne fossil oppvarming innen år 2020. Søppelforbrenningen han har startet, er i ferd med å bli verdensledende. Det er denne typen initiativer vi ser på lokalt nivå, sa Arnold Schwarzenegger, som både er tidligere guvernør i California, og har engasjert seg i klimapolitikken.

- Stolt

Til stede på toppmøtet var både Johansen og miljøbyråd Lan Marie Nguyen Berg (Mdg), og etter Schwarzeneggers tale delte Berg et bilde av seg selv og skuespilleren på Facebook, der byråden skriver at hun er stolt.

- Det var veldig gøy å hilse på Arnold Schwarzenegger, fordi han er en actionhelt, men mest fordi han er en klimahelt. Han fikk til utrolige ting i California da han var guvernør der, og er et forbilde når det kommer til å kutte klimagassutslippene på lokalt plan, sier Nguyen Berg til Dagbladet.

- Hvilken betydning har det at han trakk fram Johansen spesifikt?

- Det var en kjempehyggelig overraskelse at han trakk fram Raymond og Oslos klimaarbeid under klimaforhandlingene, og jeg tror også Raymond synes det var hyggelig å bli nevnt, sier miljøbyråd Nguyen Berg, som forteller at det var etter talen at hun selv gikk bort til Schwarzenegger.

- Jeg ville gå bort til ham, siden han hadde snakket så varmt om Oslo, så jeg presenterte meg og spurte om å få ta et bilde med ham. Mer enn det rakk vi ikke, for han var ganske på vei et annet sted, sier hun.

- Heltene våre

I sin tale plasserte Schwarzenegger Oslobyråd Johansen i samme bås som LA-ordfører Eric Garcetti, og sa at han mener at de er lokalpolitikere verden bør lytte til.

- Dette er heltene i vår grønne energirevolusjon. Nå er det vår jobb å passe på at verden kjenner deres navn, å løfte dem og å sette søkelyset på dem. Slik at de kan lede oss med sitt eksempel, slik at andre kan kopiere deres arbeid. Det er det viktige, å kopiere deres gode arbeid, sa Schwarzenegger på toppmøtet.

- At Oslo får en slik anerkjennelse av ham, er stort for oss og for alle som bor i Oslo. Mange av Oslos innbyggere ønsker å ta ansvar for å kutte klimagassutslipp i Oslo, og mener det også vil gjøre byen bedre å leve i, sier Nguyen Berg og fortsetter:

- Det er nemlig byene i verden som har ledertrøya når det kommer til å kutte klimagassutslippene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer