Nordmann risikerer dødsstraff

- Fikk slangegift i maten

I fengselet i Somaliland skal den 55 år gamle norske statsborgeren ha blitt forsøkt forgiftet med slangegift, gjemt i maten.

PIRATER OG TERRORISTER: Sammen med pirater og terrorister sitter den norske statsborgeren fengslet i Somaliland. 55-åringen er tiltalt for overlagt drap. Foto: Tony Karumba / AFP
PIRATER OG TERRORISTER: Sammen med pirater og terrorister sitter den norske statsborgeren fengslet i Somaliland. 55-åringen er tiltalt for overlagt drap. Foto: Tony Karumba / AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I fengselet skal den 55 år gamle norske statsborgeren ha blitt forsøkt forgiftet med slangegift, gjemt i maten, opplyser mannens bistandsadvokat Farid Bouras til Dagbladet.

55-åringen har sittet i varetekt i piratfengselet i Hargeisa siden 5. april. Han er tiltalt for overlagt drap på en mann fra Somaliland.

Mandag denne uka startet rettsforhandlingen i regiondomstolen i hovedstaden Hargeisa i Somaliland. 54-åringen er anklaget for å ha drept en mann. De to skal ha vært i en slåsskamp om kvelden den 4. april i år.

Noen timer etter slåssingen døde mannen fra Somaliland. Kort tid etter ble den norske statsborgeren pågrepet av bevæpnet politiet i Hargeisa. Siden har han sittet i varetekt.

- Jeg er svært bekymret for helsesituasjonen til min klient, sier bistandsadvokat Farid Bouras i Advokatfirmaet Elden.

Slangegift

- For to uker siden fikk han levert mat til fengselet. Tilfeldigheter gjorde at han ikke spiste maten. Han ble advart av andre fanger i fengselet. Det viste seg at maten, som var levert av medlemmer av klanen til den avdøde mannen, var forgiftet, sier Bouras.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer