Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fikk slektning til å sone for seg

Finansakrobaten Terje Lien (37) orket ikke å sitte i fengsel, og fikk heller en slektning til å sone sin fengselsstraff på ett år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lien erkjenner forholdet overfor Verdens Gang.

- Det er riktig at jeg lot et familiemedlem ta straffen min. Årsaken er at jeg ikke ville taklet fengselsoppholdet. Etter at min nære venn døde i bilulykken ønsket jeg bare å dø. På grunn av den situasjonen jeg befant i, foreslo et familiemedlem at han kunne sone i stedet for meg. Det aksepterte jeg, sier han til Verdens Gang.

Fengselsvesenet har anmeldt Lien for forholdet. Nå vil 37-åringen melde seg for soning.

Avslørt av presseoppslag

37-åringen ble i Moss byrett i 1997 dømt til ett års ubetinget fengsel etter at han kjørte med promille og kolliderte med et tre. Liens venn døde under kollisjonen, den andre passasjeren ble hardt skadet.

Lien møtte ifølge VG opp til soning ved Oslo Kretsfengsel i 1998, og fikk en dags permisjon da han etter bare fire dager ble overført til Slidre arbeidskoloni i Nord-Aurdal.

Mannen som møtte opp på arbeidskolonien etter permisjonen var imidlertid ikke Lien selv, men slektningen som hadde tilbudt seg å sone straffen for ham, skriver Verdens Gang.

Saken ble først avslørt da en fengselsansatt så et bilde av Lien i Dagens Næringsliv. Mannen i avisa lignet overhodet ikke på personen som møtte opp til soning.

Terje Lien er medeier i Aker Brygge Invest A/S. Han er den siste uken behørig omtalt i blant annet Dagens Næringsliv i forbindelse med at småsparere hevder de er lurt opp i stry.