Presidentvalget i USA

- Fikk smitte-beskjed under Trump-møte

Doug Mastriano og flere republikanere dro til Det hvite hus etter folkemøte om Joe Bidens valgseier.

SMITTET: Senator for Pennsylvania, Doug Mastriano, skal ha fått beskjed om at han hadde fått påvist covid-19 under et møte med presidenten forrige uke. Her fra en demonstrasjon i Pennsylvania etter Joe Bidens valgseier. Foto: Julio Cortez / AP / NTB
SMITTET: Senator for Pennsylvania, Doug Mastriano, skal ha fått beskjed om at han hadde fått påvist covid-19 under et møte med presidenten forrige uke. Her fra en demonstrasjon i Pennsylvania etter Joe Bidens valgseier. Foto: Julio Cortez / AP / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den republikanske senatoren Doug Mastriano skal ha hastet ut av et møte med president Donald Trump i Det hvite hus onsdag forrige uke, etter å ha blitt informert om at han testet positivt for covid-19. Det melder nyhetsbyrået Associated Press.

Mastriano og flere republikanere skal ha ankommet presidentboligen kort tid etter å ha vært på et fire timer langt folkemøte i Gettysburg - flere uten munnbind - for å diskutere innsatsen for å velte Joe Bidens valgseier i Pennsylvania.

Ifølge nyhetsbyråets kilde skal presidenten ha fortalt Mastriano at det medisinske personalet i presidentboligen ville ta hånd om han, sønnen og sønnens venn, som var til stede på møtet. Alle de tre testet positivt på covid-19.

Smitteøkning og strenge tiltak

Smittesituasjonen i USA er fremdeles alvorlig. Før helga fikk hele 90 000 covid-19-pasienter behandling på amerikanske sykehus. Det er dobbelt så mange innlagte som for bare en måned siden, og ifølge Reuters er kapasiteten sprengt på enkelte sykehus.

Nyheten kommer samtidig som svært mange amerikanere samles for å feire thanksgiving og ha en helg med familien, noe som skaper frykt for at en enda verre smittetopp kan være i emning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer