Presidentvalget i USA

- Fikk smitte-beskjed under Trump-møte

Doug Mastriano og flere republikanere dro til Det hvite hus etter folkemøte om Joe Bidens valgseier.

SMITTET: Senator for Pennsylvania, Doug Mastriano, skal ha fått beskjed om at han hadde fått påvist covid-19 under et møte med presidenten forrige uke. Her fra en demonstrasjon i Pennsylvania etter Joe Bidens valgseier. Foto: Julio Cortez / AP / NTB
SMITTET: Senator for Pennsylvania, Doug Mastriano, skal ha fått beskjed om at han hadde fått påvist covid-19 under et møte med presidenten forrige uke. Her fra en demonstrasjon i Pennsylvania etter Joe Bidens valgseier. Foto: Julio Cortez / AP / NTB Vis mer
Publisert

Den republikanske senatoren Doug Mastriano skal ha hastet ut av et møte med president Donald Trump i Det hvite hus onsdag forrige uke, etter å ha blitt informert om at han testet positivt for covid-19. Det melder nyhetsbyrået Associated Press.

Mastriano og flere republikanere skal ha ankommet presidentboligen kort tid etter å ha vært på et fire timer langt folkemøte i Gettysburg - flere uten munnbind - for å diskutere innsatsen for å velte Joe Bidens valgseier i Pennsylvania.

Ifølge nyhetsbyråets kilde skal presidenten ha fortalt Mastriano at det medisinske personalet i presidentboligen ville ta hånd om han, sønnen og sønnens venn, som var til stede på møtet. Alle de tre testet positivt på covid-19.

Smitteøkning og strenge tiltak

Smittesituasjonen i USA er fremdeles alvorlig. Før helga fikk hele 90 000 covid-19-pasienter behandling på amerikanske sykehus. Det er dobbelt så mange innlagte som for bare en måned siden, og ifølge Reuters er kapasiteten sprengt på enkelte sykehus.

Nyheten kommer samtidig som svært mange amerikanere samles for å feire thanksgiving og ha en helg med familien, noe som skaper frykt for at en enda verre smittetopp kan være i emning.

Mandag formiddag er det registrert 13,7 millioner smittetilfeller i USA. Over 273 000 mennesker har mistet livet så langt i pandemien.

I San Francisco er smitteøkningen så høy at innbyggerne må belage seg på portforbud og flere andre restriksjoner fra mandag, skriver NTB. Det samme gjelder flere fylker i California.

I New York opplyste borgermester Bill de Blasio søndag at byens skoler skal gjenåpnes etter ti dagers stenging - til tross for en økende smittetrend.

Alle rundt presidenten må teste seg

Donald Trump var som kjent selv smittet av viruset i oktober, og fikk behandling på sykehus.

Alle som oppholder seg i nærheten av presidenten må fortsatt teste seg for covid-19. En rekke stabsansatte og andre som jobber tett på presidenten har også testet positivt - inkludert førstedame Melania Trump og to av presidentens sønner.

Deltakerne på onsdagens møte ble også testet, men resultatene ble ikke klare før de befant seg i vestfløyen.

ALT OM USAVALGET

Gå til oversikten

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer