Fikk sms fra dødsflyet

F16-pilot så bevisstløs pilot over spakene i Kypros-flyet som styrtet etter trykkfall. Les siste sms fra flyet

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det var 115 passasjerer og en besetning på 6 ombord i Helios-flyet som styrtet i et fjell rundt 4 mil nord for Aten. Samtlige omkom i ulykka som skjedde klokka 11.20 norsk tid.

Ferdskriveren fra flyet er funnet. Den inneholder flygningsdata og opptaksmateriale fra cockpiten og kan gi verden svar på hvordan ulykken skjedde. 

Den greske luftfartsmyndigheter bekrefter i ettermiddag at ulykka skyldtes plutselig trykkfall i kabinen. Det første til et voldsomt temperaturfall og bevisstløshet etter kort tid. Brannsjefen på stedet bekreftet i 15-tida at alle 121 omkom.

Rystende tv-bilder fra ulykkesstedet viser nedbrent vegetasjon med vrakdeler spredt over et stort område. Redningsmannskaper i det vanskelig tilgjengelige fjellandskapet forsøker å slokke en kraftig brann, og de har funnet flere omkomne, men ikke noe tegn til liv.

Det er erklært tre dagers landesorg i Hellas etter den største flyulykken i landets historie.

Sendte sms før styrt

Rutefly flight HCY 522 ble fulgt av to greske F16-fly etter at kontrolltårnet ikke fikk radiokontakt med flyet som trolig sto på autopilot. Jagerpilotene så ingen bevegelser i cockpiten - annenpiloten ble observert tilsynelatende bevisstløs over styrespakene, mens hovedpiloten ikke ble sett. Oksygenmaskene var utløst hos passasjerene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.