VRAKET NESTLEDER: KrF-leder Knut Arild Hareide må nå konstatere at hans nestleder Dagrun Eriksen er vraket som stortingskandidat av nominasjonskomiteen i Vest-Agder. Foto:Jacques Hvistendahl / Dagbladet
VRAKET NESTLEDER: KrF-leder Knut Arild Hareide må nå konstatere at hans nestleder Dagrun Eriksen er vraket som stortingskandidat av nominasjonskomiteen i Vest-Agder. Foto:Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer

Fikk sms-støtte fra Hareide etter vrakingen

KrFs nestleder Dagrun Eriksen ble fredag kveld vraket som stortingsrepresentant for Vest-Agder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eriksen ble vraket av Vest-Agder KrF på nominasjonsmøtet fredag kveld, melder NRK.

- Jeg er skuffet, kjempeskuffet. Samtidig var det overveldende mange innlegg på nominasjonsmøtet i kveld som ga meg et godt politisk testamente. Mine støttespillere har trodd på meg, og det er godt, sier hun til Dagbladet.

På nominasjonsmøtet fikk Grøvan 37 stemmer, mens Eriksen fikk 27. Grøvan er dermed den nye toppkandidaten til Vest-Agder KrF.

- Dere har valgt en annen kandidat, og jeg vil ønske ham all mulig lykke, sier avtroppende stortingsrepresentant, Dagrun Eriksen, fra talerstolen.

Til Dagbladet sier Eriksen at hun tror Grøvans mulighet til å være mye i hjemfylket, en mulighet hun som nestleder og stortingsrepresentant ikke har hatt i like stor grad, kan ha påvirket utfallet.

- Betyr dette at du er ferdig i politikken?

- Nå skal jeg få avsluttet stortingsperioden på en god måte. Og i kveld har jeg fått en sms fra Knut Arild Hareide der han oppfordrer meg til å fortsette som nestleder, sier hun.

- Hva svarte du?

- Jeg svarte at det er lystbetont.

- Og det betyr?

- Det betyr at vi får se. Jeg har sagt at jeg er KrF-er, jeg er hekta på KrF, sier Eriksen, som understreker at hun uansett kommer til å være engasjert i KrF på et eller annet vis også etter at stortingsperioden er over.

Dagrun Eriksen har sittet på Stortinget i 15 år.

(NTB/Dagbladet)