SØPLER NED STRANDA: Britiske badegjester har ikke imponert de lokale myndighetene i Dorset i helga. Foto: REUTERS/Adam Oliver
SØPLER NED STRANDA: Britiske badegjester har ikke imponert de lokale myndighetene i Dorset i helga. Foto: REUTERS/Adam Oliver Vis mer

Sjokkert over badegjester

- Fikk søppel kastet på meg

Tusenvis av briter strømmet til Jurassic Coast i helga. Nå ønsker lokale myndigheter å endre coronareglene.

Publisert

Landemerket Durdle Door på Jurassic Coast i England har tiltrukket seg flere tusen ivrige badegjester i helga. De gjeldende coronareglene i England åpner nemlig opp for at man kan reise hvor som i landet, så lenge destinasjonen er en park, strand eller liknende.

Helgas badegjester skal imidlertid ha glemt å ta med seg søpla, melder BBC. Det har fått flere til å reagere.

- Det var tydelig at noen hadde glemt retningslinjene for sosial distansering, eller sin egen og andres velvære, eller hadde noen respekt for naturomgivelsene de befant seg i, sier Lucy Hall, administrerende direktør i Jurassic Coast-stiftelsen.

- Sjokkerende

Jurassic Coast strekker seg 150 kilometer langs kysten mellom Devon og Dorset. At stedet står oppført på UNESCO sin verdensarvliste, skal ha hatt liten preventiv effekt.

- Å se hvor lite hensyn Durdle Door har blitt behandlet med er sjokkerende, sier hun til BBC.

Fikk kjeft

Også de lokale miljøvernerne i The Clean Jurassic Coast Group har reagert på helgas opptreden. De kunne blant annet melde om mengder med søppel som fløt i vannet langs stranda.

- Folk kjeftet på meg når jeg spurte dem pent om de kunne ta med søpla etter seg, forteller Anna Taylor, en frivillig som tok seg bryet med å rydde, til BBC.

- Jeg fikk søppel kastet etter meg. Jeg fikk sekker, etter sekker med søppel dumpet nær meg som jeg måtte håndtere.

Vil endre retningslinjene

De lokale myndighetene i Dorset har nå bedt statsministeren om å endre retningslinjene. De frykter at smittet med covid-19 vil blusse opp på de tettpakkete strendene.

Lederen av Dorset Council, Spencer Flower, sier i en uttalelse at det har vært «ekstremt skuffende oppførsel» blant publikum.

Flower påpeker at dagens regler går hardt utover steder som Durdle Door fordi de ikke har tilstrekkelig med infrastruktur for å håndtere de voldsomme folkemengdene.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer