Fikk sorgmillioner uten 22. juli-ofre

- Det finnes fortsatt ungdommer som ikke får den hjelpen de skal ha.

 STØTTELEDER:  Leder i Støttegruppen for 22. juli, Trond Blattmann, reagerer på at kommuner uten terrorofre får penger til sorgarbeid mens ofre står i kø for behandling i andre kommuner. Her i et følelsesladd møte med Arbeiderpartiets sekretær Raymond Johansen i rettssal 250 under den fjerde uka av rettssaken mot Anders Behring Breivik i Oslo tingrett. Foto: Heiko Junge, NTB Scanpix.
STØTTELEDER: Leder i Støttegruppen for 22. juli, Trond Blattmann, reagerer på at kommuner uten terrorofre får penger til sorgarbeid mens ofre står i kø for behandling i andre kommuner. Her i et følelsesladd møte med Arbeiderpartiets sekretær Raymond Johansen i rettssal 250 under den fjerde uka av rettssaken mot Anders Behring Breivik i Oslo tingrett. Foto: Heiko Junge, NTB Scanpix.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kommuner som ikke har mistet noen i terroren 22. juli i fjor, har fått millioner i støtte til psykososial oppfølging av ofrene.

Stortinget har bevilget til sammen 130 millioner kroner til oppfølgingen av ofrene.

Midlene skulle fordeles av fylkesmennene til berørte kommuner, men i noen fylker har samtlige kommuner fått midler, også kommuner uten ofre, skriver Fædrelandsvennen.

I alt to millioner kroner er ifølge Fædrelandsvennen gått til kommuner uten ofre.

Opprørt Trond Blattmann, leder i støttegruppen etter 22. juli, er opprørt.

- Det finnes fortsatt ungdommer som ikke får den oppfølgingen de skal ha. Og det finnes mange som måtte vente altfor lenge på hjelp.

- Noen kommuner har for dårlig økonomi til å følge opp de som trenger det. Da er det ille å høre at noen av disse viktige ekstramidlene er på avveie, sier han.

Midlene er bevilget i to omganger, 80 millioner kroner i fjor og 50 millioner kroner i år.

Presierer i brev Statssekretær Ragnhild Mathisen (Ap) i Helse- og omsorgsdepartementet sier at forutsetningen for 22. juli-pengene var at de skulle gå til kommuner hvor det er behov for psykososial oppfølging.

- Dette er også nok en gang understreket i brev av 30. mars 2012 til alle landets fylkesmenn, hvor departementet presiserer at fylkesmennene skal fordele midlene på bakgrunn av sin kjennskap til behovene i den enkelte kommune.

Fylkesmennene skal ta hensyn til kommuner som har enkeltpersoner med særlig omfattende oppfølgingsbehov, sier Mathisen til Fædrelandsvennen.

(NTB).