STØTTELEDER:  Leder i Støttegruppen for 22. juli, Trond Blattmann, reagerer på at kommuner uten terrorofre får penger til sorgarbeid mens ofre står i kø for behandling i andre kommuner. Her i et følelsesladd møte med Arbeiderpartiets sekretær Raymond Johansen i rettssal 250 under den fjerde uka av rettssaken mot Anders Behring Breivik i Oslo tingrett. Foto: Heiko Junge, NTB Scanpix.
STØTTELEDER: Leder i Støttegruppen for 22. juli, Trond Blattmann, reagerer på at kommuner uten terrorofre får penger til sorgarbeid mens ofre står i kø for behandling i andre kommuner. Her i et følelsesladd møte med Arbeiderpartiets sekretær Raymond Johansen i rettssal 250 under den fjerde uka av rettssaken mot Anders Behring Breivik i Oslo tingrett. Foto: Heiko Junge, NTB Scanpix.Vis mer

Fikk sorgmillioner uten 22. juli-ofre

- Det finnes fortsatt ungdommer som ikke får den hjelpen de skal ha.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kommuner som ikke har mistet noen i terroren 22. juli i fjor, har fått millioner i støtte til psykososial oppfølging av ofrene.

Stortinget har bevilget til sammen 130 millioner kroner til oppfølgingen av ofrene.

Midlene skulle fordeles av fylkesmennene til berørte kommuner, men i noen fylker har samtlige kommuner fått midler, også kommuner uten ofre, skriver Fædrelandsvennen.

I alt to millioner kroner er ifølge Fædrelandsvennen gått til kommuner uten ofre.

Opprørt Trond Blattmann, leder i støttegruppen etter 22. juli, er opprørt.

- Det finnes fortsatt ungdommer som ikke får den oppfølgingen de skal ha. Og det finnes mange som måtte vente altfor lenge på hjelp.

- Noen kommuner har for dårlig økonomi til å følge opp de som trenger det. Da er det ille å høre at noen av disse viktige ekstramidlene er på avveie, sier han.

Midlene er bevilget i to omganger, 80 millioner kroner i fjor og 50 millioner kroner i år.

Presierer i brev Statssekretær Ragnhild Mathisen (Ap) i Helse- og omsorgsdepartementet sier at forutsetningen for 22. juli-pengene var at de skulle gå til kommuner hvor det er behov for psykososial oppfølging.

- Dette er også nok en gang understreket i brev av 30. mars 2012 til alle landets fylkesmenn, hvor departementet presiserer at fylkesmennene skal fordele midlene på bakgrunn av sin kjennskap til behovene i den enkelte kommune.

Fylkesmennene skal ta hensyn til kommuner som har enkeltpersoner med særlig omfattende oppfølgingsbehov, sier Mathisen til Fædrelandsvennen.

(NTB).