Begeistrede kommunepolitikere besøkte klippfisk-gigant i Portugal:

Fikk sosial dumping i retur

Lokalpolitikere og byråkrater fra Andøy og Sortland reiste begeistret til klippfiskgigant i Portugal. De ville støtte en utbygging på Andenes. I retur fikk de sosial dumping.

REAKSJON MOT SOSIAL DUMPING: - Dette må få konsekvenser. Å drive på en slik måte, går ut over dem som driver seriøst, sier eks-ordfører Jonny Solsvik om forholdene som er avdekket på Andenes Fiskemottak. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET
REAKSJON MOT SOSIAL DUMPING: - Dette må få konsekvenser. Å drive på en slik måte, går ut over dem som driver seriøst, sier eks-ordfører Jonny Solsvik om forholdene som er avdekket på Andenes Fiskemottak. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

For noen dager siden omtalte Dagbladet bøtelegging av Andenes Fiskemottak for grove brudd på arbeidsmiljøloven. Arbeidstilsynet mener mottaket opererer med arbeidsøkter på inntil 32 timer, doble arbeidskontrakter, timelønn ned i 60 kroner, null i overtidstillegg og omgåelse av plikten til å betale norsk tarifflønn.

Det er innleide litauere, som knapt vet hvilket selskap de er ansatt i, som har hatt slike arbeidsforhold på Andenes Fiskemottak. Arbeidstilsynet, som mener saken er svært alvorlig, har varslet bøter.

Jonny Solsvik (H), nylig avgått ordfører i Andøy kommune, er sjokkert over lovbruddene Dagbladet har beskrevet på Andenes.

Vil ikke ha det sånn

- Jeg trodde ikke det var slik som Dagbladet beskriver. Vi vil ikke ha det sånn. Dette handler om arbeidere som i perioder er innbyggere i vår kommune. De er våre, sier Solsvik.

- Hva tenker du om at dette har skjedd på din vakt som øverste leder i kommunen?

- Jeg kunne ikke tenkt meg at det var slik. Mulig jeg er naiv. Men dette kan vi ikke leve med. Jeg har samarbeidet aktivt med fiskerinæringen i 30 år. Dette må få konsekvenser. Å drive på en slik måte, går ut over dem som driver seriøst. Dette rammer dobbelt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer