Fikk sparken - ble millionær

Åse Holtmoen på Flisa har opplevd store ned- og oppturer den siste uka.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I forrige uke fikk Åse Holtmoen den triste beskjeden om at hun ville miste jobben hos tannbørsteprodusenten Jordan på Flisa. Få dager etter ble 49-åringen lottomillionær.

Sjelden går sorg og glede så til de grader hånd i hånd som det har gjort for Åse Holtmoen den siste tiden.

Forrige onsdag fikk hun og de andre som arbeider ved Jordan-fabrikken på Flisa beskjed om at fabrikken skal flyttes til England, og at 140 arbeidsplasser ville bli borte. Etter 18 års innsats sto Holtmoen uten arbeid.

- Jeg var optimist helt til siste minutt, men så kom den triste beskjeden fra ledelsen. Jeg har jobb til november, men jeg er i en vanskelig alder for arbeidsmarkedet, sier hun til VG.

Men søndagen etter snudde lykken. Holtmoen fikk fire rette pluss ett tilleggstall riktig i Lotto og vant hele femti kroner. Mandagen var det tipping, og da fikk hun plutselig 12 rette, 11 rette og 10 rette, men utbetalingen ble bare totalt 2015 kroner.

Da hun skulle hente gevinsten hos tippekommisjonæren onsdag, lot hun seg overtale til å tippe Vikinglotto fordi det var Jackpot-utbetaling. Og det utrolige skjedde: Onsdag kveld var 39-åringen 4,9 millioner kroner rikere.

- Det har faktisk ikke gått opp for meg ennå at jeg er blitt millionær. Selvfølgelig kribler det i magen, men jeg har fortsatt begge beina plassert på bakken, sier den nybakte vinneren til avisen.

(NTB)