Fikk sparken - ble søkkrik

DnB vil spare mer penger. Derfor gir de toppsjef Finn A. Hvistendahl 10 millioner kroner i avskjedspresang - og deretter sparken. - Jeg ønsker meg en ny toppjobb, men har økonomi til å la være, sier Hvistendahl.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Konsernsjef Finn A. Hvistendahl (56) har jobbet i DnB i sju år. Årlig har han hevet 2 millioner i årslønn. Men nå er det slutt. Ikke på lønna, men med jobben. For to uker siden fikk han beskjed fra styreformann Gerhard Heiberg om at hans lederstil ikke passer for bankens framtidsplaner. Styret ville ha en ny mann i Hvistendahls skinnstol.

Sjefsstolen skal nå fylles av Svein Aaser (51), som selv sitter i styret som fikk Hvistendahl fjernet.
Men Hvistendahl nektet å gi seg helt uten kamp. I ansettelsesavtalen sørget han nemlig for å få tre årslønner dersom han måtte slutte før han fylte 60 år. Med 2 millioner i årslønn, blir det 6 millioner i alt. Og Hvistendahl forhandlet seg til ytterligere 4,8 millioner i ekstrafallskjerm.

- Vi ble enige i går, sier Hvistendahl, som slett ikke er fornøyd med at styret lette etter ny sjef bak ryggen hans. Styret startet nemlig arbeidet med å fjerne Hvistendahl allerede for seks måneder siden.
- Jeg husker ikke hvem som kom med forslaget, sier styreformann Gerhard Heiberg. For to uker siden ble konsernsjefen kalt inn på teppet. Han ble bedt om å gå av, og hadde i realiteten ikke noe valg.

Mandag denne uka ble medlemmene i representantskapet oppringt med den dramatiske beskjeden. De fikk 24 timer på seg for å avgjøre om de støttet styrets enstemmige oppsigelsesforslag. Samtlige svarte ja.

- Det hadde vært ønskelig med en bedre kommunikasjon mellom styret og meg i denne saken, sier Finn A. Hvistendahl, som ikke legger skjul på at han er misfornøyd med situasjonen.

KOMMER OG GÅR: - Jeg ville ikke ta jobben før jeg var sikker på at Finn A. Hvistendal fikk skikkelig lønn, sier Svein Aaser (t.h)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer