Fikk sparken - sverger hevn

NEW YORK (Dagbladet): -Nå vil jeg ha hevn, sier en innbitt Paal Waaktaar Savoy, idet han gjør ferdig den nye Savoy-plata sammen med kona Lauren i New York.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

-Jeg banner og sverter når jeg tenker på hvilken skjebne den første plata vår fikk, sier a-ha-stjernen. Savoy-debuten ble bare lansert i Norge. Savoy på hjemmebane i fjor vinter. Balladen "Velvet" ble en av fjorårets store hits i gamlelandet. Langt verre gikk det uttaskjærs. En måned etter at plateselskapslegenden Danny Goldberg hadde gitt Savoy en verdensomspennende platekontrakt med Warner Bros., sluttet fyren i selskapet. Dermed havarerte Savoy i utlandet.

-øDa Goldberg forsvant var det over og ut med oss. Vi fikk sparken, sukker Waaktaar Savoy.

Misunnelig

Han og kona Lauren er enige i at det er trist at det gikk slik.

-øNår du vet at du har skrevet en låt som er en amerikansk listetopper, er det selvsagt trist at den ikke blir gitt ut utenfor Norge, forklarer Waaktaar Savoy. Han innrømmer gjerne at han kunne ønsket seg større drahjelp fra fortida.

-øJeg kan misunne andre artister fra 80-tallet som karrieremessig flyter på det de fikk til den gangen. På samme måte ser jeg hvilken luksustilværelse det var å være i a-ha. Vi fikk radiospilling uansett hva vi gjorde. Og har du radiospilling er suksessen aldri langt unna, erkjenner den nå 35 år gamle Waaktaar Savoy.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer