Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fikk sparken etter disse tre forbikjøringene

- Hva skulle jeg gjort om det kom en møtende personbil eller et vogntog?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I sommer filmet en lastebilsjåfør, som ønsker å være anonym i Dagbladet, tre ekstreme forbikjøringer i Gudbrandsdalen.

Lastebilsjåføren har lagt ut filmen på Youtube, og sier følgende om hendelsen:

- Jeg er overrasket over at de plutselig skulle kjøre forbi akkurat der hvor det var såpass dårlig sikt. Hva skulle jeg gjort om det kom en møtende personbil eller et vogntog imot? sier sjåføren, som selv har kjørt lastebil i vel åtte år.

De tre lastebilene, som tilhører litauiske Skandeka, passerte ham på E6 ved Rosten i Gudbrandsdalen. De kjørte også forbi et vogntog og en personbil.

- Målløs Mannen som filmet forbikjøringene sier til TransportMagasinet at han tror de tre sjåførene som foretok forbikjøringene, kan ha kommunisert med hverandre mens de kjørte forbi ham, og de andre kjøretøyene.

- De lå bak og jakta på meg en stund. I speilet kunne jeg se at de flere ganger la seg ut over gulstripa for å se om de kunne komme forbi, sier han til TransportMagasinet.

Ifølge han skjedde forbikjøringene i 80-sona.

- Jeg ble bare helt målløs. Det var ingen grunn til å kjøre forbi, farten vi lå i var mellom 80 og 85 kilometer i timen. I tillegg var det uoversiktlig der, sier lastebilsjåføren som filmet.

- Dårlige sjåfører Til Dagbladet sier mannen at flere kollegaer har fortalt om liknende hendelser.

- Det finnes absolutt dårlige norske sjåfører, men de utenlandske er verre. Det virker som om de er mer villige til å satse livet for å spare et minutt eller to, hevder han.

Legger seg flat Anlegg&Transport har vært i konktakt med det litauiske selskapet Skandeka som de tre sjåførene kjørte for da de foretok de uoversiktlige forbikjøringene.

Overfor nettstedet har Skandeka lagt seg flat, og beklaget det intrufne. De lover å ta tak i denne kjørestilen som de ikke vil se mer av, og heller ikke visste at fantes, ifølge Anlegg&Transport.

- Fikk sparken I kveld skriver TransportMagasinet at de tre sjåførende har fått sparken fra Skandeka. Magasinet skriver at de har hatt epost-kontakt med firmaet, og at de skriver at de beklager oppførselen til sjåførene som foretok forbikjøringen.

- Vi beklager det som har skjedd, og kan fortelle at de tre involverte sjåførene har fått sparken i dag. Vår policy er at uansett om våre sjåfører kjører i Litauen, Latvia, Sverige eller Norge så skal de følge reglene og oppføre seg trafikksikkert, svarte Skandeka, ifølge TransportMagasinet.

Tidligere denne uka skrev Dagbladet om en lokal lastebilsjåfør som var centimetre fra å få et danskregistrert vogntog i rett i fronten sør for Mosjøen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling