Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fikk sparken etter fuktig julebord

ARENDAL (NTB): Vær forsiktig med alkoholinntaket på julebordet. Enkelte sliter nemlig fortsatt med bakrus etter fjorårets firmafest.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Tvedestrand må arbeidsretten ta stilling til om oppsigelsen av en av fjorårets fuktige festdeltakere er gyldig, melder Grimstad Adressetidende.

 Ifølge LO-advokat Eivind Mossige er det første gang noen er blitt sagt opp som direkte følge av julebordsfest.

Slo til sjefen

En ansatt i et firma i Grimstad fikk det nemlig for seg at han skulle ta sjefen et tak da ansatte og ledelse møttes i hyggelig lag til fjorårets feiring.

 Ifølge den ellers så rolige familiefaren var det lang tids frustrasjon og følelsen av å ha blitt forbigått på karrièrestigen som var årsaken til den håndfaste henvendelsen til sjefen.

Blomster uten virkning

- Jeg var beruset og frustrert. Derfor slo jeg, sier han til Agderposten.

  Senere angret han og sendte blomster for å beklage. Tre dager før jul meldte imidlertid bakrusen seg for alvor: Mannen ble oppsagt med øyeblikkelig virkning.

  LO-advokat Mossige mener sjefer bør tåle mye fra sine ansatte når festen er i gang og stemningen uhøytidelig. Han karakteriserer overfor Agderposten oppsigelsen som en overreaksjon.

Bør bli hjemme

Psykiater Odd Milton Lunde framhever at julebord kan utløse aggresjon og at alkohol kan ha en ødeleggende virkning på feststemningen fordi det fører til at man får lyst til å si sannheten til upassende tider.

  Han advarer derfor juleborddeltakere mot å drikke for mye.

 Lunde mener også at enkelte overhodet ikke bør gå på julebord, men at de selv er de siste til å erkjenne det.

Hele Norges coronakart