Fikk sparken etter GPS-overvåkning

Etter 19 år i samme bedrift får Jørn-Roar Rollstad (42) sparken for lange kaffepauser.

MISTET JOBBEN: Jørn-Roar Rollstad (til venstre) fikk denne uken beskjed om at han er sagt opp fra jobben sin i Avfallsservice AS. Tillitsvalgt Trond Are Henriksen mener saken er klossete håndtert av ledelsen. Fagforeningen varsler nå kamp. Foto: Bjørn A. Enoksen, Nordlys
MISTET JOBBEN: Jørn-Roar Rollstad (til venstre) fikk denne uken beskjed om at han er sagt opp fra jobben sin i Avfallsservice AS. Tillitsvalgt Trond Are Henriksen mener saken er klossete håndtert av ledelsen. Fagforeningen varsler nå kamp. Foto: Bjørn A. Enoksen, NordlysVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): - Det er fortvilende, sier Jørn-Roar Rollstad. Etter 19 år som ansatt fikk han tirsdag sparken som søppelkjører i
Avfallsservice AS, melder Nordlys.no

Ledelsen har studert GPS-ene som er installert i søppelbilene og mener han har tatt for lange kaffepauser.

- Denne saken er håndtert på en klossete måte av ledelsen. Vi har blitt lovet at GPS ikke skal brukes til noe annet enn et teknisk verktøy i forbindelse med tømming av avfall, sier Fagforbundets tillitsvalgte ved bedriften, Trond Are Henriksen til avisa.

Startet i mai Saken startet i mai. Da ble søppelbilsjåfør Rollstad kalt inn på teppet til bedriftsledelsen. Her fikk han beskjed om at han enten kunne undertegne på en innrømmelse av misbrukt overtidsordning og så betale tilbake, eller så ville han få sparken.

Rollstad bestrider påstandene og nektet å underskrive.

- Fagforbundets regionkontor i Tromsø har gitt oss klar beskjed om at sjåførene ikke skal undertegne noe som helst. Her er det grove brudd både på lovgivningen om elektronisk overvåking av ansatte og om varslingsplikt, sa Fagforbundets tillitsvalgte ved bedriften Trond Are Henriksen da Dagbladet skrev om saken i juli.

Varsler kamp Med støtte fra fagforeningen vil Rollstad nå kjempe for jobben sin.

- Vi mener oppsigelsen er usaklig. Dette er en sak vi vil ta helt til topps, det vil si høyesterett, sier rådgiver i Fagforbundet, Tor Inge Hoaasvarsler til Nordlys.no.

Det har ikke lyktes Dagbladet å komme i kontakt med ledelsen i selskapet i morges. Daglig leder Sigleif Pedersen har tidligere sagt til Dagbladet at de har fulgt arbeidslivets lover og regler, og innhentet råd fra advokatfirmaet Hjort i Oslo.