Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fikk sparken etter hemmelige Sandberg-framstøt. Nå får han erstatning

Frode Reppe får erstatning etter å ha blitt sparket av Norske Sjømatbedrifters Landsforening. Bakgrunnen var forsøk på kontakt med fiskeriminister Per Sandberg.

VANT: Frode Reppe og advokat Ingrid Andreassen før dag to av arbeidsrettssaken i Sør-Trøndelag tingrett tidligere i år. Sommeren 2017 avslørte Dagbladet at den mektige lakselobbyisten Frode Reppe sendte private eposter til fiskeriminister Per Sandberg (Frp) der han ba om hjelp til å få budskapet sitt fremmet overfor Miljødepartementet. I etterkant fikk Reppe sparken fra sin stilling i NSL. Han vant over arbeidsgiveren. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet
VANT: Frode Reppe og advokat Ingrid Andreassen før dag to av arbeidsrettssaken i Sør-Trøndelag tingrett tidligere i år. Sommeren 2017 avslørte Dagbladet at den mektige lakselobbyisten Frode Reppe sendte private eposter til fiskeriminister Per Sandberg (Frp) der han ba om hjelp til å få budskapet sitt fremmet overfor Miljødepartementet. I etterkant fikk Reppe sparken fra sin stilling i NSL. Han vant over arbeidsgiveren. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sør-Trøndelag tingrett slår fast at oppsigelsen av Reppe fra jobben som kommunikasjonssjef var ugyldig. Han må likevel slutte i jobben med umiddelbar virkning, skriver Fiskeribladet Fiskaren.

Norske Sjømatbedrifters Landsforening (NSL) dømmes til å betale Reppe 50.000 kroner i oppreisning, 23.648 kroner i erstatning for tapte feriepenger og 400.000 kroner i erstatning for «fremtidig erverv». Arbeidsgiveren må også dekke Reppes sakskostnader på 1.37 millioner kroner.

Sendt til Sandbergs navnebror

VILLE IKKE SVARE: Per Sandberg mener Dagbladet driver Donald Duck-journalistikk i saken om e-post-avsløringene. Video: Øistein Norum Monsen/Dagbladet. Vis mer

Reppe fikk i september i fjor sparken som kommunikasjonssjef etter å ha forsøkt å sende hemmelige eposter til den personlige adressen til fiskeriminister Per Sandberg (Frp) om temaer som var viktige for NSL og foreningens medlemmer. Problemet var bare at Reppe tastet feil i adressefeltet og sendte epostene til Sandbergs svenske navnebror. Svensken kontaktet Dagbladet og viste dem epostene.

Reppe gikk etter oppsigelsen til søksmål mot arbeidsgiveren, som på sin side hevdet at han har manglet forankring i NSLs oppdrettsutvalg for flere ting han har gjort, samt at han har opptrådt illojalt.

Kontrollkomiteen la bort saken

Tidligere denne uka ble det klart at kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget legger bort saken om Sandbergs kontakt med lobbyisten Reppe.

I brevet som fiskeriministeren sendte komiteen, skriver han at han ikke kjenner seg igjen i påstanden om at han skal ha gitt fra seg sin private epostadresse.

– Med mindre det skulle dukke opp ny informasjon, kan vi ikke annet enn å slå oss til ro med svaret hans. Vi vil derfor ikke gå videre med flere undersøkelser i saken nå, sa SVs Torgeir Knag Fylkesnes til NTB.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media