Fikk sparken etter julebord-sex

En mannlig ansatt i et firma på Notodden går til retten etter oppsigelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

En mannlig ansatt i et firma på Notodden fikk sparken etter at han hadde sex med en kollega på bedriftens julebord i fjor høst.

Mannen aksepterer ikke oppsigelsen og går nå rettens vei. Han mener oppsigelsen er usaklig og vil ha erstatning, skriver Notodden-avisen Telen onsdag.

Telefontjenesteselskapet Teleperformance skal ha klare interne retningslinjer som klart forbyr den slags forbindelser mellom ansatte.

Advokat Lars Eivind Bergh-Jacobsen representerer notoddenmannen etter julebordsepisoden.

- Dette er en usedvanlig uvanlig sak. Det er uvanlig at en bedrift gjør slikt som dette, sier Bergh-Jacobsen til Telen.

- I min stevning til retten skriver jeg også at om dette som har skjedd på Notodden hadde vært normen i norsk arbeidsliv ville det vært mange oppsigelser i november og desember, sier advokaten.

Han har hatt to forhandlingsmøter med representanter for bedriftsledelsen, uten at saken er blitt løst. Advokaten er likevel åpen for at partene kan komme fram til en minnelig løsning før en eventuell hovedforhandling.

Julebordet ble avholdt på Norlandia Telemark hotell i fjor, og episoden skal ha funnet sted på toalettet - der de to involverte skal ha blitt tatt på fersken. Personalsjef Karin Susanne Lauvstad i Teleperformance ønsker overhodet ikke å kommentere saken, men om de interne reglene sier hun følgende:

- Vi har i hvert fall interne retningslinjer i forhold til forventninger til våre ledere. Mer enn det kan jeg ikke svare på, sier hun til Telen.

Hun vil ikke si noe om hva som skjedde med den andre ansatte. Aust-Telemark tingrett har berammet et forberedende arbeidsrettssaksmøte om saken onsdag i neste uke.

(NTB)