Fikk sparken etter navnetabbe

TV-kanal tabbet seg ut på direkten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): National Transportion Safety Boards (NTSB) lærling som bekreftet de falske navnene på Asiana 214-pilotene som krasjlandet i San Francisco har fått sparken, skriver den erfarne CNN-journalisten Chuck Johnston på Twitter.

Det var den San Francisco-baserte TV-kanalen KTVU som feilaktig rapporterte at de fire pilotene om bord i flyet bar de fiktive navnene «Sum Ting Wong, Ho Lee Fuk, Wi Tu Lo og Bang Ding Ow».

Beklaget i ettertid TV-stasjonen beklaget i ettertid, og fortalte at de hadde fått navnene godkjent av en NTSB-ansatt.

En talskvinne for byrået sa at det var en lærling som skulle «besvare telefoner og levere mediehenvendelser til de rette personene», som var på jobb denne dagen.

NTSB sa lørdag at «nødvendige tiltak vil bli tatt for å sikre at en slik alvorlig feil ikke gjentas».

Mange skadet 180 ble skadet i ulykken. Seks passasjerer, fem voksne og ett barn, får fortsatt behandling på San Francisco General Hospital. Det har etter hvert blitt kjent at Boeing 777-maskinen fra Asiana Airlines hadde altfor lav hastighet til å lande.

Pilotene forsøkte å avbryte landingen i siste øyeblikk, men halen slo ned i en barriere som skiller rullebanen fra sjøen og ulykken var et faktum.

Flygeren var under opplæring for langdistanseflygninger med Boeing 777. Det var første gang han forsøkte å lande et slikt fly i San Francisco.

Opplysninger fra ferdskriveren og taleregistratoren tyder på at landingen så ut til å løpe problemfritt fram til sju sekunder før ulykken inntraff.

Ulykken er den første som har ført til omkomne med flytypen Boeing-777. Flytypen ble tatt i bruk i 1995.

 SPARKEN:  National Transportion Safety Boards (NTSB) lærling som bekreftet de falske navnene på Asiana 214-pilotene som krasjlandet i San Francisco har fått sparken, skriver den erfarne CNN-journalisten Cuck Johnston på Twitter. Foto: KTVU.
SPARKEN: National Transportion Safety Boards (NTSB) lærling som bekreftet de falske navnene på Asiana 214-pilotene som krasjlandet i San Francisco har fått sparken, skriver den erfarne CNN-journalisten Cuck Johnston på Twitter. Foto: KTVU. Vis mer