Fikk sparken etter øltyveri

Det er mistanke om at bryggeriansatte i Bergen har stjålet store mengder øl og byttet det mot tyvegods fra andre bedrifter i Bergen. Åtte ansatte i Hansa Borg Bryggerier har allerede fått sparken, og flere ansatte risikerer det samme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hansa Borg Bryggerier leide inn privatetterforsker Harald Olsen og hans kolleger i selskapet Crifo til å avsløre tyveriene. Både Hansa-ledelsen og detektivene i Crifo tror at tyverisaken er svært omfattende.

Byttet tyvegods

Etter det Dagbladet erfarer, skal det ha blitt stjålet paller med øl fra bryggeriet. De utro tjenerne skal hovedsakelig ha arbeidet i bryggeriets transportavdeling.

De som er mistenkt for tyveriene, skal ha solgt øl videre til andre eller byttet det mot andre varer fra andre utro tjenere i bedrifter i Bergens-området.

Det er blant annet mistanke om at stjålet øl kan ha blitt byttet mot stjålne hvite- og brunevarer.

Etterforskningsbyrået Crifo har jobbet med saken i mer enn et år, og intensivt siden november. Privatetterforskerne har avhørt en rekke ansatte på bedriften.

I avhør skal flere ansatte ha lagt kortene på bordet overfor etterforskerne.

Hansa Borg Bryggerier koblet inn Crifo fordi bryggeriet registrerte unormalt høyt svinn av øl fra bedriften.

Politianmeldes

Flere funn som ble gjort på bryggeriområdet, skal ha styrket mistanken om at bryggeriet hadde flere utro tjenere som drev organiserte tyverier av øl fra bedriften.

I begynnelsen av uka kommer Hansa til å anmelde saken til politiet i Bergen.

Politiet vil da også trolig få tilgang til materialet som Crifo har samlet inn.

- Hvis det har foregått ulovligheter på Hansa Borg Bryggerier, er det bra at det blir avslørt. Men vi synes ikke noe særlig om at bedriften leier inn privatetterforskere som foretar avhør blant de ansatte, sier forbundssekretær Eystein Gaare i Norsk nærings- og nytelsesmiddelforbund.

Bryggeriet bekrefter

- Det ble i går gitt intern informasjon om at bedriften over noe tid er blitt utsatt for tyveri. Foreløpig kan jeg ikke si hvor lenge dette har pågått, men det dreier seg om tyveri av øl, bekrefter direktør Tor Andersen i bryggeriet overfor Bergensavisen.

PALLER MED ØL: Hansa-ledelsen tror at hele paller med øl har blitt stjålet fra bedriftens anlegg på Krokstad i Bergen.