TILBØD RETUSJERING: Studio G Fotografene får nå tilbake jobben i Ullensaker kommune. Foto: Privat
TILBØD RETUSJERING: Studio G Fotografene får nå tilbake jobben i Ullensaker kommune. Foto: PrivatVis mer

Retusjering av barnehagebilder:

Fikk sparken etter retusjeringsbråket. Nå får fotografen jobben tilbake

- Jeg tenker at «storm i vannglass» er betegnende her.

Studio G Fotografene havnet uten forvarsel i rampelyset etter at politiker i Arbeiderpartiet, Tonje Brenna, la ut sin reaksjon på retusjeringstilbudet fotografen kom med på Facebook.

Ønsker dere at Studio G skal fjerne sår/kviser på portrettbildene?, var spørsmålet som skulle bli gårsdagens store snakkis.

- Nei, Studio G Fotografene, selvfølgelig vil jeg ikke at sår/kviser skal fjernes fra bildene!, var noe av det Brenna svarte på Facebook.

Saken fikk raskt oppmerksomhet, og onsdag ettermiddag valgte Ullensaker kommune å si opp avtalen med Studio G Fotografene.

- Vi prøvde å komme i kontakt med fotografen da vi oppdaget det som sto på skjemaet, men fikk ikke svar. Da sendte vi en skriftlig oppsigelse av avtalen til fotografen, på grunn av tilbudet om retusjering. Vi måtte rett og slett stoppe oppdraget, og sendte ham en mail om dette, forteller kommunaldirektør for skole og barnehage i Ullensaker kommune, til Dagbladet.

Nå har de snudd på hælen, og ønsker at fotografen likevel beholder jobben.

- Siden da har vi ringt fotografen og kommet i dialog med ham. Nå er vi enige om at de fjerner setningen som handler om retusjering helt. Da er det en situasjon vi kan stå i. Det er jo ingen tvil om at de tar gode bilder, sier Rønning.

Daglig leder i Studio G Fotografene, Gisle Lian Olsen, sier til Dagbladet at han er glad for at kommunen nå har snudd.

- Det ble en rar dag, og jeg har sovet litt dårlig. Jeg tenker at «storm i vannglass» er betegnende her. Dette er veldig gledelig, vi tapte ikke en eneste jobb, og nå fikk vi til og med tilbake denne barnehagen. Det var hyggelig, sier Lian Olsen.

Rønning i Ullensaker kommune understreker at det er fordi fotografen nå har fjernet nettopp innholdet som handlet om retusjering, at de dermed kan gå tilbake på oppsigelsen.

- Tilbudet om retusjering i skjemaet handlet ikke om snørr og lort, men gikk på kviser og sår. Vi var tydelig på at vi ikke ønsker å formidle slike holdninger til foresatte hos oss. Nå når det er endret, er det greit, sier Rønning.

Han legger til at kommunen ikke har vært borti denne typen situasjoner tidligere.

- Det er første gang vi opplever at et skriv om retusjering på denne måten blir sendt ut, sier Rønning.