Fikk sparken for SMS-sjekking

Kvinnelig drosjekunde dokumenterte slibrige henvendelser fra sjåfør

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Drosjesjåføren i Tønsberg hadde lyst til på møte kvinnelige passasjerer privat. Etter flere reaksjoner til drosjesentralen om slibrige henvendelser, har sjåføren fått sparken for utilbørlig SMS-sjekking. Mannen til en av de forulempede kvinnene dokumenterte hvilke meldinger sjåføren hadde sendt til hans kone, og da ba Tønsberg Taxi om at sjåføren tok affære, melder Tønsbergs Blad.

-Det er muligens første gang noen har fått sparken for SMS-sjekking, men situasjonen ble umulig for oss som et serviceorgan.

Vi kan ikke styre hva sjåførene gjør når de tar av seg uniformen hjemme, men kundenes telefonnumre er drosjesentralens eiendom. Og her sjåføren gått over streken, sier daglig leder Per-Morten Danielsen i Tønsberg Taxi til Dagbladet.no

Taxisentralen i Tønsberg var lenge redd saken lå i en juridisk gråsone før en av de fornærmede dokumenterte SMS-henvendelsene. Og sentralen rådførte seg blant annet med Oslo Taxi. Der har ingen fått sparken for SMS-sjekking, men taxinæringen i hovedstaden har andre eksempler der sjåførers private adferd går over streken som gjelder i næringen.

Fylkesordfører Anne Rygh Pedersen i Vestfold sier til Tønsbergs Blad at det er positivt drosjenæringen har tatt grep i denne saken.

PRIVAT: forsiktig med private SMS\'er til kunder