Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fikk sparken fordi han drev «informasjonsside» om pedofili

Mannen mener han ble diskriminert. - Første sak av denne typen.

 KLAGET INN:  Mannen mistet praksisplass hos Barne, ungdoms og familiedirektoratet (Bufdir) i Stensberggata 27, fordi han drev ei «informasjonsside» for pedofile på fritida. Saken er klaget saken inn for Likestillingsnemnda. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
KLAGET INN: Mannen mistet praksisplass hos Barne, ungdoms og familiedirektoratet (Bufdir) i Stensberggata 27, fordi han drev ei «informasjonsside» for pedofile på fritida. Saken er klaget saken inn for Likestillingsnemnda. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mann i 50-åra fikk i 2011 sparken fra sin praksisplass i Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir). Bakgrunnen for oppsigelsen er ei nettside mannen driver, ei nettside han omtaler som ei «informasjonsside om pedofili».

I klagen sin skriver mannen at han ble diskriminert på grunn av sin pedofile legning og seksualpolitiske standpunkter slik de framkommer på sida. Han mener oppsigelsen fra praksisplassen han hadde i etaten, er ulovlig.

Han klaget først Bufdir inn for Likestillings- og diskrimineringsombudet, som avviste saken fordi de mente den falt utenfor lovverket de er satt til å forvalte. Dette vedtaket har han nå klaget inn til Likestillings- og diskrimineringsnemnda, som er ombudets ankeorgan.

Saken skal behandles på møtet i Likestillings- og diskrimineringsnemnda 11. desember.

- Første gang Ifølge sekretariatsleder Else Anette Grannes er det første gang nemnda må ta stilling til en slik problemstilling. 

- Jeg må ta et visst forbehold, men jeg kjenner ikke til at en liknende sak har vært behandlet i nemnda tidligere. Nemnda skal nå ikke realitetsbehandle oppsigelsessaken. De skal ta stilling til om dette er en sak Likestillings- og diskrimineringsombudet skal behandle. Hvis vedkommende får medhold, skal saken tilbake til ombudet for realitetsbehandling, sier Grannes til Dagbladet.

Kalt inn til ledelsen Mannen ble ansatt i en avdeling underlagt Bufdir 17. oktober i 2011. Ei uke seinere ble han kalt inn til ledelsen, der han ble spurt om det var han som var ansvarlig for nettstedet. Han bekreftet dette, og fikk da beskjed om at han ikke var ønsket som ansatt.

I sin klage til Likestillings- og diskrimineringsombudet skrev mannen at hans arbeid ikke på noen måte kan sies å relatere seg til barn, selv om han deler lokaler og datasystem med Bufdir.

Bufdir på sin side begrunnet oppsigelsen med at innholdet på nettsida strider med de krav som må stilles til en person i arbeidspraksis hos dem.

På sida, som har lyseblå bakgrunn med sommerfugler og smilefjes, argumenterer mannen blant annet for at det ikke er behov for en seksuell lavalder fordi han mener det er feil å sette en aldersgrense for når et barn er i stand til å samtykke.

- Skadelig for omdømmet «Synspunktene på nettsida er argumenterende og relativiserer det skadelige i seksuell kontakt mellom barn og voksne», skriver etaten.

«Det vil skade etatens omdømme og kunne føre til tvil blant brukere og publikum om brukernes interessert blir ivaretatt på en forsvarlig måte om Bufdir blir ivaretatt på en forsvarlig måte om Bufdir knyttes til holdninger som de det gis uttrykk for på nettsiden», heter det videre.

Bufdir ønsker ikke å kommentere saken ytterligere.

- Det vi mener om den saken, spiller vi inn til nemnda, sier fungerende kommunikasjonsdirektør Henrik Nielsen.

Det har ikke lyktes Dagbladet å komme i kontakt med klageren.

 KLAGET INN:  Her er skjermdump fra pedofilisida til mannen i 50-åra.
KLAGET INN: Her er skjermdump fra pedofilisida til mannen i 50-åra. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!