Fikk sparken via e-post

Bedriften Matnett gikk på dunken, og Anders Wergeland (23) fikk sparken via e-post. Men ikke nok med det: I dag, flere måneder seinere, krangler han fortsatt med styreformann Henning Holstad om å få etterbetalt lønn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Krangelen dreier seg om 6364 kroner.

LO-forbundet Handel og Kontor vil stevne Holstads selskap inn for forliksrådet om han ikke punger ut frivillig.

Selv er BI-studenten Anders Wergeland forundret over sitt møte med det private næringsliv:

- Matnetts og Holstads håndtering stemmer ikke med hva BI har lært oss om juss og moral i forretninger, sier han til Dagbladet.

- Drøyt 6000 kroner er jo småpenger, men dette blir også prinsipielt. Henning Holstad er en stor forretningsmann. Det er jo rått parti.

- Har forbrutt seg

Ifølge Handel og Kontor har Matnett forbrutt seg så det knaker mot Arbeidsmiljøloven. Ikke bare ved å nekte å betale ut lønn i oppsigelsestida. Men også ved måten selskapet slumpet til å informere om oppsigelsen på.

«Hei alle tre,» sto det i en intern e-post Anders åpnet i våres. Tre linjer lenger ned hadde han ikke lenger noen deltidsjobb å gå til neste dag.

«Vi som jobber i Matnett har fått oppsigelse fra 1. mai. Hva som skjer videre vet vi i grunn lite om. Dette betyr dessverre at det ser lite lyst ut for deres vedkommende. Jeg kommer til å skrive attest til dere,» hilset deres overordnede.

Juridisk nøtt

Etter å ha purret, fikk han 15. mai en formell oppsigelse fra styreformann Holstad, som eier 12,5 prosent av Matnett, men ikke etterbetalt lønn.

- Jeg beklager e-posten. Men det er en juridisk nøtt hvorvidt han skal ha lønn. Men - uten at jeg vil love noe - spørs det om jeg gidder å slåss med Handel og Kontor for 6000 kroner, sier Holstad, som får følgende attest av en kampvillig Aud Trulsen i Handel og Kontor:

- De ansatte er blitt slett behandlet.

<B>MISFORNØYD:</B> - Henning Holstad er en stor forretningsmann. Det virker som han utnytter situasjonen, sier Anders Wergeland.<br>