Fikk sparken via e-post

Bedriften Matnett gikk på dunken, og Anders Wergeland (23) fikk sparken via e-post. Men ikke nok med det: I dag, flere måneder seinere, krangler han fortsatt med styreformann Henning Holstad om å få etterbetalt lønn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Krangelen dreier seg om 6364 kroner.

LO-forbundet Handel og Kontor vil stevne Holstads selskap inn for forliksrådet om han ikke punger ut frivillig.

Selv er BI-studenten Anders Wergeland forundret over sitt møte med det private næringsliv:

- Matnetts og Holstads håndtering stemmer ikke med hva BI har lært oss om juss og moral i forretninger, sier han til Dagbladet.

- Drøyt 6000 kroner er jo småpenger, men dette blir også prinsipielt. Henning Holstad er en stor forretningsmann. Det er jo rått parti.

- Har forbrutt seg

Ifølge Handel og Kontor har Matnett forbrutt seg så det knaker mot Arbeidsmiljøloven. Ikke bare ved å nekte å betale ut lønn i oppsigelsestida. Men også ved måten selskapet slumpet til å informere om oppsigelsen på.

«Hei alle tre,» sto det i en intern e-post Anders åpnet i våres. Tre linjer lenger ned hadde han ikke lenger noen deltidsjobb å gå til neste dag.

«Vi som jobber i Matnett har fått oppsigelse fra 1. mai. Hva som skjer videre vet vi i grunn lite om. Dette betyr dessverre at det ser lite lyst ut for deres vedkommende. Jeg kommer til å skrive attest til dere,» hilset deres overordnede.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer