Fikk sparken

Bernd Gärtner reddet gamle i sikkerhet fra aldershjem da flommen kom i Sør-Tyskland. Nå har han fått sparken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hundreårsflommen i Sør-Tyskland gjorde mennesker hjemløse og førte til at hele bydeler måtte evakueres fra vannmassene. Tusenvis av hjelpearbeidere og frivillige var med på å redde flomofrene. Blant dem var Bernd Gärtner (52).

Gãrtner er med i den frivillige organisasjonen Johanniter-Unfall-Hilfe. Han hjalp til med evakuering fra aldershjem, han sto i vann til halsen og han gikk nattskift for å pleie flomofre i idrettshallen, skriver Bild.

Gärtners eget hus ble også rammet av flommen.

Men ikke alle var glade for den frivillige innsatsen, som var med på å hindre at skadene ble enda mer omfattende. Mens flommen var på sitt verste, ringte sønnen til arbeidsgiveren og truet Gärtner:

- Han sa "Enten kommer du på arbeid, eller så får du sparken, sier Gärtner.

Deretter kom oppsigelsen:

"På grunn av Deres sosiale måte å forholde Dem på og fordi De har vært borte fra arbeid uten grunn, avslutter jeg arbeidsforholdet uten frist. Perioden fra 21. august til 30. august forblir selvfølgelig ubetalt", skriver arbeidsgiveren.

Til tross for at hjelpeorganisasjonen har lagt frem papirer på Gärtners innsats, holder arbeidsgiveren fast ved beslutningen.

- Skulking er oppsigelsesgrunn, sier han.

OVERSVØMMET:</B> Den lille byen Pirna ble hardt rammet da flommen kom.