Fikk sparken

E-post som du skriver på kontoret, kan bli brukt mot deg av sjefen. En salgsdirektør fikk sparken på dagen for illojalitet, etter at arbeidsgiver hadde gått inn og lest e-posten hans.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Direktøren gikk til sak, krevde avskjeden kjent ugyldig og forlangte en million i erstatning.

Han hevdet at det var snakk om privat e-post, som ikke kunne brukes som bevis mot ham i avskjedssaken. E-posten hadde arbeidsgiver ved administrerende direktør innhentet uten salgsdirektørens tillatelse, ifølge salgsdirektøren. Firmaet hevder det motsatte, at de aktuelle meldingene hadde med jobben å gjøre, og at de handlet for å beskytte sine egne interesser.

I en kjennelse i Borgarting lagmannsrett, som er av prinsipiell karakter, har arbeidsgiver fått tillatelse til å føre den oppsagte salgsdirektørens e-post som bevis mot ham i rettssaken om avskjeden.

Salgsdirektøren var i en oppsigelsesperiode på det aktuelle tidspunktet, men fikk sparken før han rakk å gå oppsigelsestida på tre måneder fullt ut.

Fravær på jobb

Salgsdirektøren begynte i selskapet 1. april 2001. 30. november samme år ble han oppsagt med fratreden ved utgangen av februar 2002. Oppsigelsen, som salgsdirektøren ikke aksepterte, var begrunnet med selskapets negative resultater.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer