Fikk spørsmål om han er en internettgigant eller et monster

Facebook-grunnleggeren grilles av EU-parlamentet.

DIREKTE: Facebook-gründer Mak Zuckerberg møter Europas ledere for å snakke om borgerrettigheter og rettferdighet i sosiale medier. Video: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mark Zuckerberg, grunnlegger og direktør for Facebook, ble i kveld grillet av folkevalgte i EU-parlamentet om Cambridge Analytica-skandalen.

To av temaene han må forklare var blant annet hvordan analyseselskapet, som bisto Donald Trump i valgkampen, kunne stjele personopplysninger om 87 millioner Facebook-brukere. Han måtte også klargjøre at persondata ikke blir brukt for å manipulere demokratiet.

Zuckerberg startet høringen med å si at det er mange positive ting ved Facebook, som å holde kontakt med folk og fortelle folk at man er i sikkerhet dersom man er i en by som har blitt rammet av et terrorangrep. Han kom med nok en beklagelse over personvernskandalen.

- Det var en feil, og jeg beklager. Det vil ta tid å komme gjennom alle endringene vi skal gjøre, sier han og fortsetter:

- Vi skal doble antall personer som skal jobbe med sikkerhet. Vi aksepterer at lønnsomheten vil gå ned, men sikkerhet er viktigere, sa han.

Flere innstramminger

Han forteller videre at de kommer til å utvide virksomheten i Europa. Innen 2020 kommer selskapet til å ansatte 10 000 nye personer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer