Fikk stå på prekestolen

PREKESTOLEN (Dagbladet): Uten sikkerhetsnett og line går Eskil Rønningsbakken (22) opp i håndstående på Prekestolen. Et eneste glipptak - og han vil falle de 600 meterene ned til Lysefjorden. Men balansekunstneren har full kontroll, og treffer steinplatået med en ballettdansers eleganse. - Kicket kommer etterpå. Det kan sammenlignes med følelsen rett før man får orgasme, forklarer han.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Turistene som hadde slitt seg opp på Prekestolen i Rogaland torsdag ettermiddag, fikk mer enn fantastisk utsikt som belønning for strevet. På platået der de tøffeste av oss andre såvidt våger å ake seg fram på magen for å kikke ned i Lysefjorden 600 meter lenger ned, gjorde sirkusartist Eskil Rønningsbakken fra Vallset i Hedmark sitt livs stunt:

På et selvlaget metallstativ, som stakk 60 centimeter utenfor kanten av Prekestolen, gikk han opp på hendene. Et eneste glipptak _ og han ville falt 600 meter rett ned.

- Hvorfor i all verden gjør du slikt?

- Det er jobben min _ ja, livet mitt _ å gjøre slike ting. Det handler om å tøye grenser, å gjøre noe som ingen andre har gjort før meg, forklarer Rønningsbakken til Dagbladet.

Ikke bare en gang, men fire ganger, gikk han opp i håndstående foran målløse fotturister.

- Da jeg sto der, koblet jeg ut alt. Hodet var helt tomt. Jeg kikka ned i fjorden langt der nede. Man må ikke tenke for mye når man står slik. Da går det galt, forteller Rønningsbakken til Dagbladet.

- Var du ikke redd?

- Jeg er redd for to ting: Å bli sittende for mye på en stol og gro fast på et sted, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer