Fikk statsrådsposten etter TV-debatt

Midt i planleggingen med regjeringskabalen så Jens Stoltenberg teatersjef Ellen Horn (49) i en kulturdebatt på NRK 2. Teatersjefen opptreden gjorde et solid inntrykk på statsministeren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg kjenner ikke Horn personlig, men jeg har truffet henne i ulike sammenhenger. Det er mange som har tipset meg om henne, sier Stoltenberg om utnevnelsen av Ellen Horn som ny kulturminister.

Stoltenberg forteller at han spesielt merket seg Horn etter en TV-debatt denne uka:

- Jeg kom hjem fra jobb, slo på TV'en og så henne uttale seg om kultur og nasjonal identitet, sier statsministeren.

Han hadde også andre preferanser å støtte seg til:

- Jeg har hørt på andres råd, og lyttet til det støttet meg til det de vet om henne, utdyper Stoltenberg.

Lederegenskaper

Stoltenberg fremhever spesielt Horns lederegenskaper. 49-åringen har vært sjef for Nationaltheatret i åtte år. Selv forteller hun til NTB at hun kjente kreftene strømme til i kroppen da hun fikk telefon fra Stoltenberg med spørsmål om å bli ny kulturminister.

- Jeg har møtt fire kulturstatsråder i min tid som teatersjef, og jeg skal være glad dersom jeg greier å ta med meg noe fra hver av dem, sier Horn i dag.

Jeg håper jeg kan ta med meg Åse Klevelands stil og kvalitet, Turid Birkelands evne til å tenke nytt og utradisjonelt, Anne Enger Lahnsteins politiske gjennomføringskraft og Åslaug Hagas tempo og handlekraft, sier Horn.

Før regjeringskabalen ble lagt fram i dag, trodde mange valget ville falle på Tove Karoline Knudsen.

GLEDER SEG: Jeg håper jeg kan ta med meg Åse Klevelands stil og kvalitet, Turid Birkelands evne til å tenke nytt og utradisjonelt, Anne Enger Lahnsteins politiske gjennomføringskraft og Åslaug Hagas tempo og handlekraft, sier Horn.