Fikk statue over seg i Oslo-park

En kvinne er sendt til sykehus etter å ha fått en statue over seg i St. Hanshaugen park i Oslo. - Det har vært hengt opp en hengekøye mellom statuen og en stolpe, sier politiets operasjonsleder.

TIL SYKEHUS: Kvinnen som fikk statuen over seg er sendt til sykehus, opplyser politiet. Foto: Bjørn Sveen / Dagbladet
TIL SYKEHUS: Kvinnen som fikk statuen over seg er sendt til sykehus, opplyser politiet. Foto: Bjørn Sveen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En person er fraktet til sykehus etter å ha fått en statue over seg i en park i Oslo. Hendelsen har skjedd i St. Hanshaugen park.

- Flere vitner har kommet til og fått løftet statuen vekk, skriver politiet på Twitter. Skadeomfanget er ukjent, men trolig ikke snakk om kritiske skader, ifølge politiet.

Ifølge operasjonsleder Alexander Østerhaug i Oslo-politiet fikk de melding om hendelsen cirka klokka 18.30.

- En kvinne hadde fått en statue over seg helt sør i St. Hanshaugen Park, nesten nede ved Geitmyrsveien, sier Østerhaug til Dagbladet.

SVANESTATUE: Statuen kvinnen fikk over seg er ifølge politiets opplysninger skulpturen «Svane». Foto: Helge Høifødt / Wikimedia Commons
SVANESTATUE: Statuen kvinnen fikk over seg er ifølge politiets opplysninger skulpturen «Svane». Foto: Helge Høifødt / Wikimedia Commons Vis mer

- Hengekøye

Kvinnen er kjørt til sykehus, og skadeomfanget er uavklart, ifølge operasjonslederen.

- Vi mistenker at det er alvorlige skader, sier han.

- Hva var det som forårsaket ulykken?

- Vi ble varslet av vitner, og slik jeg har forstått det har det vært hengt opp en hengekøye mellom statuen og en stolpe, og i den forbindelse har kvinnen fått statuen over seg, svarer operasjonslederen.

Løftet vekk

Han sier de ikke er kjent med at det var vitner til selve hendelsen, men at folk i nærheten skal ha hørt rop.

- De kom raskt til og fikk løftet statuen vekk. Det framstår som at de gjorde en god jobb, sier Østerhaug.

Statuen kvinnen fikk over seg er ifølge hans opplysninger den såkalte «svanestatuen».

- Vi foretar nå åstedsundersøkelser, og har varslet kommunen, som tar ansvar for å sikre statuen, sier operasjonslederen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer