Fikk støtte fra kjæresten

HAUGESUND (Dagbladet): Kjæresten til den drapstiltalte fetteren skrev brev til ham etter at han hadde tilstått drapet. I en telefonsamtale seinere fikk hun forklart av kjæresten at: «Alt er ikke som du tror.»

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette utsagnet kom tiltalte uoppfordret med til kjæresten i mai i år, etter at han hadde tilstått, og nesten to måneder før han trakk tilståelsen.

Følsom tenåring

Advokat Arvid Sjødin gjorde i går et poeng ut av at tiltalte allerede da forsøkte å formidle sin uskyld.

Kjæresten beskrev tiltalte som en snill og følsom tenåring. En person uten raserianfall og som aldri var voldelig. Hun ble sjokkert da han ble arrestert i februar i år. Og forklarte at hun mente etterforskerne måtte ha tatt feil mann.

Etter arrestasjonen skrev hun flere brev til kjæresten, og snakket også med ham på telefon. I juni i år ønsket hun å ta en tenkepause, og for kort tid siden ble kjæresteforholdet avsluttet.

Hun var overbevist om at hun ville ha merket det hvis han hadde begått drapet.

Beveget

I retten i dag var første gang siden arrestasjonen i februar at tiltalte møtte sin daværende kjæreste igjen. Politiet nektet ham tidligere framstilling for å møte henne.

Møtet i retten var rolig og beveget, og på ingen måte fiendtlig. Kjæresten så flere ganger bort på tiltalte, og blikket ble gjengjeldt.

Hun brøt ut i gråt flere ganger under sin forklaring da aktor, statsadvokat Harald Grønlien, spurte henne om personlige detaljer i forholdet.