GRØNNE SAKER: I villaen i Berglyveien var det laget et avansert marihuanagartneri med vanningsanlegg, vifter og tidsstyrte lamper. Foto: Politiet
GRØNNE SAKER: I villaen i Berglyveien var det laget et avansert marihuanagartneri med vanningsanlegg, vifter og tidsstyrte lamper. Foto: PolitietVis mer

Fikk strengeste gartnerdom

En brann i en enebolig i Oslo avslørte en større cannabisfarm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Borgarting lagmannsrett er to menn på 24 og 23 år funnet skyldig i grov narkotikakriminalitet. Et flertall av dommerne er av den oppfatning at denne saken er vesentlig mer alvorlig enn de sakene som tidligere er pådømt.

- På den bakgrunn, og hensett til at det av allmennpreventive grunner er viktig å reagere strengt overfor denne type lovbrudd, finner vi at straffen for de to kan settes til tre år og ni måneder, konkluderer flertallet. Og det ble resultatet.

Ifølge dommen dyrket de to, med vietnamesisk bakgrunn, 1170 cannabisplanter, som i tørket tilstand utgjorde 18,3 kilo cannabisplanter uten røtter. Dette tilsvarer 7900 brukerdoser hasj.

Overledning
Det var sommeren 2007 at en av de to dømte leide en villa i Berglyveien i Oslo. Det ble montert utstyr for dyrking av cannabis.

Blant annet ble det satt inn et større automatisk vanningsanlegg, vifter og en rekke tidsstyrte lamper som kunne heves etter hvert som plantene vokste.

Lampene og viftene fikk strøm gjennom et omfattende ledningsstrekk med diverse brytere og koblinger de selv hadde lagt opp. Vinduene ble dekket til fra innsida, og delvis isolert.

3. oktober 2007 begynte det å brenne i boligen. Politi og brannvesen rykket ut, og avsløringen var et faktum.

- Brannen oppsto sannsynligvis på grunn av overledning i en av koblingene, ifølge lagmannsretten.

Livredd
23-åringen har hele tida nektet straffskyld.

- Jeg trodde det var en asiatisk grønnsak jeg vannet, forklarer han.

24-åringen nektet straffskyld overfor politiet. Men både i tingretten og lagmannsretten har han erkjent straffskyld. Han har imidlertid ikke ønsket å forklare seg nærmere om sin egen rolle.

- Jeg tør ikke å angi bakmennene, sier han.