Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fikk stryk - kalte sensor «jævla fitte»

Mannen ville utvide førerkortet. Havnet i stedet i retten.

STRYK: Sensor ville ikke gi mannen i 50-åra bestått på oppkjøringen. Da ble det bråk. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
STRYK: Sensor ville ikke gi mannen i 50-åra bestått på oppkjøringen. Da ble det bråk. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer

En mann i 50-åra møtte nylig i Stavanger tingrett, tiltalt for å ha forulempet en offentlig tjenestemann under tjeneste. Det var i juni i fjor at bakgrunnen for tiltalen fant sted, kommer det fram i en fersk dom fra tingretten.

Det som var en helt vanlig og rolig oppkjøring i oljebyen, endret seg brått, skriver Roganytt. Mannen ønsket å utvide førerkortet med klasse BE, så han kunne kjøre med bil med henger over 4250 kilo. Den kvinnelige sensoren ville det imidlertid annerledes.

Da timen var over, fikk mannen beskjed om at prestasjonene ikke holdt mål, og at han måtte avfinne seg med å få stryk. Sensors beslutning satte sinnet i kok hos mannen i 50-åra, som brått ble verbalt aggressiv, heter det i dommen.

Utskjelt og fulgt etter

Mannen skal først ha skjelt ut kvinnen inne i bilen, med fraser som «ka faen, dette kan ikke du», «dette gidder jeg faen ikke høre på» og «få av deg de jævla bleiene dine først».

Den verbalt uttrykte misnøyen stoppet imidlertid ikke der. Da sensor fortalte at vedtaket ville bli sendt skriftlig i posten, for så å gå ut av bilen, fulgte mannen etter.

Utskjellingen skal så ha fortsatt på parkeringsplassen utenfor trafikkstasjonen. Der fikk sensor ifølge dommen servert tilrop som «jævla fitte» og «få av deg bleiene», mens mannen selv fulgte etter henne. Den truende oppførselen roet seg først da mannens kjørelærer dukket opp.

Høynet forelegget

Hendelsen ble anmeldt, og mannen fikk et forelegg på 8000 kroner. Det nektet han å godta, og dermed havnet saken i retten.

I dommen påpekes det at sensor er en offentlig tjenestemann, og at hun oppfattet situasjonen som ubehagelig. Kvinnen var også eneste vitne som møtte i retten.

Mannen i 50-åra dukket på sin side aldri opp, da rettssaken gikk i tingretten. Der ble han likevel dømt, og må nå betale ei bot på 9600 kroner, alternativt sone 19 dager i fengsel. Han slipper å betale saksomkostninger.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media